Заборонені продукти при варикозі і набряках

Варикозне розширення вен – поширене захворювання, що вражає судини нижніх кінцівок. Люди, які зіткнулися з цією проблемою, особливу увагу повинні приділити своєму щоденному раціону.

Лікарі-флебологи виділили продукти, які слід обмежити в раціоні при варикозі. Перш за все, слід відмовитися від продуктів, які виводять з організму рідину, а значить, мають інтенсивну сечогінну дію. Як відомо, при активному сечовипусканні і потовиділенні відбувається вимивання рідкої частини крові, кров згущається, при варикозній хвороби можуть виникнути ускладнення і сформуватися небезпечні тромби.

Продукти

Які ж продукти виводять рідину? Це кавун, виноград, кабачки, гарбуз, огірки, морквяний сік, ананас, айва. Дані овочі і фрукти краще мінімізувати в раціоні.

Крім того, слід відмовитися від кави і алкоголю.

А ось що корисно при варикозі, так це продукти, що містять речовини, які зміцнюють стінки судин, що робить їх більш еластичними. Серед цих продуктів цитрусові, ківі, капуста, часник, смородина, горіхи, оливкове масло, морепродукти, чорний шоколад.

Отримайте поради від наших лікарів у Центр Сімейної Медицини, якщо вас турбує ця або інша хвороба. Ми знаходимось за адресою: вул. Драгоманова, 14а, м. Кам`янець-Подільський.