Як швидко вилікувати горло?

Хворе горло і кашель завдає чимало неприємностей. А в сучасних умовах пандемії covid-19 відразу ж викликають підозри на вірус. Однак не варто забувати, що звичні вже нам хвороби коронавірус не відмінив і не варто всі симптоми списувати тільки на нього.

Звичайно, якщо ви відчули, що болить горло, терапевт або дитячий ЛОР повинні оглянути вас або вашу дитину, і дати рекомендації щодо лікування. Одночасно можна лікувати горло за допомогою народних засобів.

Народні засоби

В першу чергу, швидко вилікувати горло допоможуть інгаляції. Для цього змішайте по 1 чайній ложці різні трави: шавлію, м’яту, ромашку, евкаліпт. Отриману суміш залийте двома літрами окропу і проваріть 3 хвилини. Над цілющою парою необхідно дихати по 10 хвилин 3-4 рази на день.

Подрібнену череду і ромашку з’єднати в рівних частках по 2 чайні ложки, помістити в термос, залити 400 мл окропу. Дати настоятися одну годину, після чого процідити і довести до кипіння. Застосовувати для інгаляція 3 рази в день.

Допоможуть також інгаляції над вареною картоплею. Відваріть пару картоплин, розімніть і додайте кілька крапель ефірного масла (евкаліпт, ялиця або ін.). Нахиліться над парою, покривши голову рушником для кращого парового ефекту, і дихайте 10-15 хвилин.

Ванна для ніг

Лікувати хворе горло можна за допомогою ванн для ніг з додаванням гірчиці. Вчені вже давно довели, що прогрівання ніг позитивно позначається на лікуванні вірусних інфекцій. Але варто пам’ятати, що парити ноги можна лише при нормальній температурі тіла – нижче 37 градусів. Після процедури на ноги надіти шерстяні шкарпетки.

Чай

Хворе горло лікують і різні чаї. Наприклад, чай з кореня солодки. Корінь солодки має антивірусний, антибактеріальний і протизапальний ефект. Використовуйте один пакетик чаю на склянку окропу, за смаком додайте мед. При лікуванні горла в будь-який чай корисно додавати корицю.

Добре допомагає при лікуванні горла гвоздичний або імбирний чай. Гвоздика та імбир володіють противірусними і антибактеріальними властивостями.

Відмінним засобом при лікуванні є сік редьки. Редьку розрізати навпіл, зробіть в ній поглиблення, яке заповніть медом. Дайте настоятися кілька годин, після чого редька пустить сік. Пийте по 1-2 ст. ложки тричі на день і скоро ви забудете про хворе горло.