Фітотерапія від паразитів

Паразити для організму – неабияка проблема. Якщо ви впевнені в чистоті і стерильності вашої домашньої обстановки, то ви сильно помиляєтеся.

Паразити в організм потрапляють через яйця, які знаходяться на дверних ручках, мобільних телефонах, поручнях автобуса, сумочках і багатьох інших предметах, з якими ми маємо справу постійно і щодня. При цьому вони зберігаються там благополучно, навіть якщо ви ретельно вимиєте ці предмети і руки.

Шляхи потрапляння паразитів в організм: через повітря, з продуктами харчування, через брудні руки. Убезпечити себе від паразитів досить складно, тому необхідно регулярно проводити очищення організму, не допускаючи сильної інвазії паразитів.

Відомо кілька народних способів позбавлення від паразитів.

Гарбузове насіння

Народна медицина давно використовує цей продукт для боротьби з паразитами. Смачно і корисно. Але є кілька умов: по-перше, насіння для успішного лікування повинні бути свіжими, по-друге, очистити їх потрібно так, щоб залишилася зовнішня сіро-зелена плівка. А ще по-справжньому ефективним буде цей засіб, якщо з’їдати по три склянки гарбузового насіння в день!

Гвоздика

Ця популярна спеція здатна знищувати як дорослих особин паразитів, так і їх яйця. Гвоздику необхідно переробити в порошок. Смак даного засобу досить пекучий, і, щоб звикнути, починати треба з маленьких доз порошку. На першому етапі візьміть невелику дрібку гвоздикового порошку і кожен день збільшуйте, довівши до 1/3 чайної ложки. Курс лікування – 1 місяць.

Для профілактики корисно приймати по 1 чайній ложки порошку гвоздики або полину один раз в тиждень. Така ударна доза убезпечить від подальшого розмноження паразитів в організмі.

Полин цитварний

Даний засіб ще називають «цитварне насіння». Приймають у вигляді порошку тричі на день за дві години до їжі. Одна доза становить 5 г. Курс лікування – два дня. Увечері другого дня приймається проносне, краще 1 чайну ложку порошку сени запити півсклянкою теплої води.

Цибуля ріпчаста

Одну цибулину очистіть від лушпиння і подрібніть. Цибульну кашку залийте 1 склянкою теплої кип’яченої води і залиште на ніч. Вранці до їжі необхідно випити настоянку. Курс лікування – чотири дні. Зрозуміло, що дане лікування підходить тим, хто має можливість не контактувати з оточуючими.

Пижмо

Клізми з пижмо з часником можна порекомендувати тим, хто не переносить гіркий смак інших народних засобів проти паразитів. Дві середні головки часнику очистити і подрібнити, додати до часникової кашки 1 столову ложку суцвіть пижма. Суміш помістити в невелику каструлю, додати 0,5 л молока і варити на повільному вогні, помішуючи. Після закипання, варити, закривши кришкою, ще 10 хвилин. Відвар процідити і охолодити до комфортної температури. Ця клізма особливо ефективна при аскаридозі і гостриках.

Волоський горіх

При відсутності протипоказань дорослим застосовують настоянку волоських горіхів на виноградному вині. В 1 склянку вина додають 1 столову ложку подрібнених волоських горіхів. Настоюють від 10 до 20 днів. Приймають настойку перед їжею до 3 столових ложок 3-5 разів на день.