Чи є користь від вітамінів у таблетках?

Вітаміни в капсулах і таблетках для багатьох людей складають основу здорового способу життя. Однак вчені поспішають розчарувати, стверджуючи, що вітаміни і мінерали в такій формі найчастіше не приносять користі.

Дослідження

Численні дослідження вчених показали, що більшість популярних вітамінно-мінеральних комплексів, в тому числі і вітаміни С, D і кальцій, не підтримують здоров’я людей.

Група фахівців, розглянувши вітаміни А, В1, В2, В3 (ніацин), В6, В9 (фолієва кислота), С, D і Е, прийшла до висновку, що ніякої користі для здоров’я людини вони не несуть. Також критиці піддався і прийом добавок, що містять каротин, кальцій, залізо, цинк, магній і селен.

Нові дослідження, проведені в період з 2012 по 2017 роки, не знайшли доказів того, що вітаміни рятують від серцево-судинних захворювань, інфаркту, інсульту або ранньої смерті.

Справді корисні вітаміни

Вчені були самі здивовані, виявивши настільки мало позитивного ефекту від прийому найпопулярніших вітамінних добавок. Якщо ви вирішили використовувати полівітаміни, вітамін D, кальцій або вітамін С, це не принесе вам шкоди, але і користі ваш організм отримає мінімум.

У той же час аналіз показав, що деякі вітаміни корисніші, ніж інші. Так, цинк ефективний для скорочення симптомів застуди. Вітамін D визнали необхідним в наслідок високого ризику його дефіциту. А вітаміни групи В при регулярному вживанні можуть все ж знизити ризик серцево-судинних захворювань та інсульту.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.