Чи можливе зачаття під час місячних?

Це питання цікавить більшість жінок. Адже в період місячних сексуальний потяг у багатьох загострюється.

Перш ніж зрозуміти, чи можливо завагітніти при місячних, варто розібратися, чи варто взагалі займатися сексом в ці дні.

Чи можна займатись коханням під час місячних?

Лікарі стверджують, що під час менструацій серйозно зростає ризик інфікування. І навіть якщо секс захищений, із застосуванням презерватива, убезпечить себе лише чоловік. Пояснюється це тим, що умовно-патогенна мікрофлора в нормі присутня в самій піхві, а при статевому акті вона може проникнути в матку і спровокувати запалення.

Крім того, у різних пар істотно відрізняється психічне і естетичне сприйняття сексу під час місячних. Деякі у захваті від цього процесу, інші ж, навпаки, категорично не сприймають.

Деякі гінекологи попереджають, що секс під час місячних може викликати таке неприємне захворювання, як ендометріоз. При цьому клітини ендометрія приживаються в невластивих для цього місцях (на маткових трубах, в піхві, в товстому кишечнику, а іноді навіть на легенях та інших органах), що веде до того, що дані ділянки починають самостійно менструювати!

Чи знаєте ви, що собою представляє ідеальний менструальний цикл?

Він розбитий на дві фази: перша – підготовка організму до зачаття (гіпофіз транслює сигнал і починає вироблятися ФСГ – фолікулостимулюючий гормон, і лютеінезуючий гормон). Перший відповідає за дозрівання яйцеклітини і підготовку матки.

Приблизно в середині циклу настає вихід дозрілої яйцеклітини (хоча цей період суто індивідуальний). Цей період найсприятливіший для зачаття.

Проміжок між овуляцією і початком менструації – лютеїнова фаза циклу (фаза жовтого тіла). Якщо сперматозоїд не запліднить яйцеклітину, жовте тіло стає неактивним.

Зниження рівня прогестерону підсилює синтез простагландинів, що викликають спазм судин і скорочення матки. У цей період відбувається відторгнення двох зовнішніх шарів ендометрію. Потім знову відновлюється синтез ФСГ і ЛГ – початок нового менструального циклу.

Сперматозоїди в піхві зберігають свою активність протягом тижня, а яйцеклітина може дозріти і до середини циклу і після нього. Звідси випливає висновок: думка, що завагітніти незадовго до місячних і під час них не можна – міф. Особливо це загрожує жінкам, у яких нерегулярний цикл або тривалі менструації.

Так що, абсолютно безпечних днів не існує!