Алюміній провокує хворобу Альцгеймера?

В наше «алюмінієве століття» складно захистити свій організм від впливу цього металу. Він міститься в дезодорантах і антіпреспірантха, в косметиці. Крім того, сполуки алюмінію застосовують в якості консервантів для виробництва харчових продуктів (ковбаси, печива і навіть хліба).

Що стосується алюмінієвого посуду, то в останні десятиліття люди поступово відмовилися від нього, але цей елемент як і раніше є компонентом труб. З віком алюміній накопичується в організмі людини, впливаючи на його здоров’я. Вчені ж стверджують, що вплив алюмінію на мозок може спровокувати хворобу Альцгеймера.

Небезпека алюмінію для мозку

Небезпека алюмінію для мозку пояснюється тим, що він біологічно доступний і легко вступає в реакції в організмі людини. Шкода, яка наноситься алюмінієм мозку, може грати певну роль в розвитку хвороби Альцгеймера. При цьому мозок є одночасно і мішенню, і резервуаром для накопичення алюмінію в організмі. Присутність алюмінію в мозку людини повинна бути попереджувальним сигналом про потенційну шкоду, пов’язану з віковими змінами.

Настає момент, коли накопичення алюмінію в мозку досягає токсичного порогу, а конкретний нейрон або область мозку перестає справлятися з наявністю алюмінію і починає реагувати на його присутність. Якщо ж при ураженому нейроні або тканині мозку є інші ускладнення або хронічні дегенеративні стани, то шкода, яка наноситься алюмінієм, буде посилювати ці ефекти. Так алюміній може викликати конкретні стани, стаючи все більш агресивним і шкідливим. У медицині відомі випадки раннього початку хвороби Альцгеймера в зв’язку з екологічним і професійним контактом з алюмінієм.

Накопичення алюмінію в мозку рано чи пізно гарантовано приведе до його шкідливого впливу на фізіологію мозку, що ускладнює перебіг хвороби Альцгеймера.

Вчені знаходять вихід в неінвазивному видаленні алюмінію з організму і мозку. Але алюмінієва гіпротеза хвороби Альцгеймера може бути перевірена тільки в тому випадку, якщо ми зможемо знизити накопичення алюмінію в організмі, а значить, в мозку.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.