Чим корисний буряк для мозку?

Якщо хочете, щоб ваш мозок довгі роки давав високі результати і залишався молодим, пийте буряковий сік. Принаймні, такий висновок недавнього дослідження, яке провели американські вчені.

За заявою вчених, вживання свіжовичавленого соку звичайного буряка трансформує мозок літніх людей: він здатний виконувати операції не гірше молодого мозку.

Дослідження вчених

При цьому слід враховувати, що сік потрібно пити перед фізичними вправами. У дослідженні взяли участь 26 чоловіків і жінок у віці 55 і старше, які раніше не тренувалися, мали підвищений артеріальний тиск і приймали не більше двох препаратів для зниження тиску. Протягом 6 тижнів три рази в тиждень вони випивали по склянці бурякового соку за годину до не надто інтенствноъ 50-хвилинної прогулянки по біговій доріжці. Половині учасників давали справжній сік з вмістом 560 мг нітратів, другий – плацебо з незначною часткою нітратів.

Вже раніше вчені визначили, що фізичні вправи дають позитивний ефект для роботи мозку. Тепер виявилося, що сік буряка в якості доповнення до вправ допомагає поліпшити їх ефективність, підвищуючи когнітивні здібності таких пацієнтів.

Буряк містить високий рівень нітратів, які в процесі травлення перетворюються в нітрит, а потім – в оксид азоту. Оксид азоту нормалізує кровообіг, численні дослідження показали, що ця сполука впливає на серцево-судинну фугкцію у людей різного віку. Як результат, це позитивно позначається на роботі мозку за рахунок поліпшення кровопостачання до нього.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.