Чому не можна лягати спати з мокрою головою?

Різні народи наділяють воду особливою силою. Це пояснює, чому з водою пов’язано стільки забобонів. Багато хто знає, що не можна мити голову на ніч, але в чому причина цього застереження, мало кому відомо.

У тому, що лягати спати з мокрою головою, крім прикмети, є ще й своя логіка. По-перше, це просто негативно може відбитися на зачісці вранці. Це знайоме кожній жінці: деформовані на ранок локони і зовсім зім’ята зачіска.

Пояснення лікарів

Трихологи, фахівці, які вивчають волосся, також заявляють, що після сну з мокрою головою волосся стає тільки гірше. Адже у вологому стані вони більш крихкі. В результаті тертя об подушку волосся втрачає свою силу, з’являються заломи. Крім того, лікарі пояснюють заборону на сон з мокрою головою можливої ​​застудою. Уві сні людина практично не рухається, а значить, шкіра голови може почати охолоджуватися. Це може привести до застуди навіть від невеликого протягу.

Спостереження предків

Однак наші предки слідували багатьом прикметам, пов’язаним з миттям голови. Наприклад, вважалося, що волосся не можна мити перед далекою дорогою, так як вода, за однією з версій, змивала захист людини. Вважалося, що з вимитого головою в чужому місці людина більше піддавалася зглазу.

Гіпотеза практичних людей

Ще одну гіпотезу сформували практичні люди. Вони вважають, що від вологи в пухових подушках розмножуються хвороботворні мікроорганізми та пір’яні кліщі. Це може викликати у людини інфекцію або просто вона може постраждати від укусу комах.

Порада

Але навіть якщо вимити голову є час тільки перед сном, допоможе проста порада: ніколи не розчісуйте мокре волосся. Візьміть рушник і підсушіть їм пасма. Розчесати волосся можна буде тільки тоді, коли вони стануть вологими.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.