4 фіторецепти від запорів і для поліпшення роботи кишечника

Лікарі вже давно стверджують, що від роботи кишечника залежить загальний стан організму. Однак в останні роки запори і порушення перестальтикі кишечника стали регулярними скаргами пацієнтів.

Причиною запорів може бути зниження скорочуваної здатності мускулатури кишечника, зниження дратівливості кишкової стінки. Запор також може виникати при сильному підвищенні скорочуваної здатності кишечника, аж до спазмів.

У чому полягає профілактика запорів? В першу чергу, це корекція харчування і заняття спортом. Але також для профілактики запорів можна використовувати фітопрепарати, зокрема з вмістом м’яти.

Настої м’яти підсилюють секреторну функцію кишечника, а також і перистальтику кишечника, що і є основна профілактика запорів.

Рецепт 1

Листя м’яти (4 ст.л.) залити окропом (1 л). Настоювати протягом 4 годин у щільно закупореній посуді. Приймати при запорах по півсклянки тричі на день. Для профілактики запорів приймати настій по 1 ст. л. два рази на день.

Рецепт 2

Листя м’яти (4 ст. л.) і плоди жостеру (20 г) залити 1 л окропу. Настоювати протягом 8 годин в щільно закупореній посуді. Приймати настій при запорах по 2 ст.л. чотири рази на день.

Рецепт 3

Невелику кількість листя м’яти (8 г), трави горця почечуйного (10 г) і золототисячника зонтичного (10 г), плоди бузини чорної (15 г) залийте 500 мл окропу. Одержаний настій приймайте по 1 ст.л. три рази на день до нормалізації роботи кишечника.

Рецепт 4

Листя м’яти (10 г), корінь тирличу жовтого (10 г) і плодів жостеру (10 г) залийте 300 мл окропу і настоюйте протягом трьох годин. Приймайте по 1 ст.л. 3-4 рази на день до припинення запорів.

Дуже корисна при запорах м’ятна олія. При прийомі всередину вона підвищує апетит, зменшує нудоту і блювоту, посилює перистальтику кишечника.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.