4 найнебезпечніші причини набряку обличчя

Гарний – значить успішний! Останнім часом ця формула життя стає все більш популярною. Але чи можна бути привабливим без здоров’я? Адже всі недуги тут же відображаються на нашій зовнішності. Так, багато неприємностей доставляє набрякле обличчя. Але чому набрякає обличчя і як цього уникнути, мало хто знає.

Отже, які головні причини набряків обличчя?

1. Кортизол – сумнозвісний «гормон стресу». Але одночасно він допомагає регулювати артеріальний тиск, рівень цукру в крові і виконує безліч інших призначень.

Коли кортизолу стає занадто багато, він вражає наднирники, що може привести до синдрому Кушинга, який в три рази частіше зустрічається у жінок. Він характеризується круглим, у формі півмісяця обличчям, шкірою, схильною до гематом, надмірним зростанням волосся на тілі.

2. Флегмона – гостре розлите гнійне запалення клітинних просторів в м’яких тканинах. Данний різновид шкірної інфекції здатний буквально роздути обличчя або будь-яку іншу ділянку на тілі. Уражена шкіра стає також червоною і гарячою. Найнебезпечніше, що при відсутності лікування хвороба може призвести до летального результату.

3. Проблеми зі щитовидкою також можуть викликати одутлість обличчя. Гормон, який синтезує щитовидка, бере участь в регуляції обміну речовин і температури тіла. Якщо цього гормону занадто мало, метаболічні зміни можуть привести до скупчення рідини в підшкірних тканинах з усіма витікаючими наслідками. Супутні симптоми: сухість шкіри, загальна слабкість, порушення менструації у жінок. Але простий аналіз крові допоможе прояснити ситуацію.

4. Паротит, або «свинка». Навіть в наші дні трапляються спалахи цього заразного захворювання. Крім сильного набряку обличчя, симптомами хвороби є головний біль, лихоманка, м’язові болі. Якщо аналізи підтвердили діагноз, вихід один – перечекати хворобу. Найчастіше вона проходить приблизно через два тижні.

В лабораторії Центра Сімейної Медицини ви можете здати аналізи та отримати надійний результат оперативно.

-Без попереднього запису 

-Прийом аналізів з 08:00-12:00

м.Кам’янець-Подільський, вул. Драгоманова 14А.