Каші – простий спосіб очистити кишечник

Якщо відчуваєте, що пора очистити кишечник, згадайте про каші. Виявляється, очищення кишечника кашами – вівсяною, гречаною, рисовою – найдієвіший варіант очищення кишечника.

Злаки

Каші на основі злаків містять багато грубих харчових волокон, які не перетравлюються і не засвоюються, але допомагають просувати їжу по травному тракту, стимулюючи роботу шлунка, абсорбують зайву рідину, зв’язують токсини, шлаки і залишки їжі в кишечнику, виводячи їх з організму.

Найбільш дієвими в цьому плані виявляються такі каші як вівсянка, перловка, гречка і пшоно.

Очищення кишечника кашами – це харчування протягом 3-10 днів виключно кашами, змінюючи їх за своїм бажанням.

Вранці треба за 20-30 хвилин до їжі випити натще склянку води. На сніданок, обід і вечерю готується порція каші. Також протягом усього дня треба намагатися пити воду, зелений чай і натуральні соки.

Вівсянка

Вівсянка – ідеальний продукт для очищення кишечника і оздоровлення організму. У цій каші багато клітковини. Особливо корисно їсти вівсянку на сніданок. Так як вона відноситься до повільних вуглеводів, то до обіду про почуття голоду ви і не пригадаєте. Залийте крупу гарячою водою і дайте настоятися. За бажанням можна додати сухофрукти, горіхи або насіння.

Перлова крупа

Перлова крупа – дієтичний продукт. Перловка допомагає очистити кишечник від шкідливих накопичень, включаючи токсини, усунути проблему запору. Дія перловки дуже м’яка, а користь для організму – величезна. Особливо корисна перловка при гастриті і виразковій хворобі. Але для очищення кишечника перловку треба вживати без цукру і солі. При бажанні можна додати столову ложку рослинної олії.

Гречана крупа

У гречаній крупі міститься безліч мінералів, в тому числі такі необхідні організму кальцій, фосфор, залізо і калій. Гречка корисна не тільки для очищення кишечника, але також при анемії, остеопорозі, судинних захворюваннях.

Пшоняна каша

Пшоняна каша легко засвоюється організмом, а також м’яко очищає кишечник і нирки. Саме тому пшоняна каша повинна входити в раціон хоча б двічі на тиждень. Пшонка, як і гречка, підвищує рівень гемоглобіну в крові, так як в ній міститься велика кількість заліза. Оптимально готувати пшоняну кашу на воді, а після приготування додати столову ложку соняшникової олії.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.