8 продуктів для жіночої краси

Найбільший вплив на красу жінки і її здоров’я надає гормональний фон.

Всім відомо, щоб зберегти гарне самопочуття і молодість, турботу про себе потрібно починати зсередини. Якщо ми стикаємося зі збоями в роботі гормонів, то це відразу відбивається на нігтях, волоссі і шкірі. Тому для гарного самопочуття потрібна їжа з вмістом основного жіночого гормону – естрогену.

Естроген – основний жіночий гормон, який несе відповідальність за такі функції:

  • можливість до запліднення і народження потомства,
  • регулярний менструальний цикл,
  • сексуальність (лібідо),
  • жіночність в цілому.

Якщо організм відчуває дефіцит естрогену, то процес старіння відбувається досить швидко. Звичайно, можна наслідувати рекомендації лікаря і прийняти замісну терапію, а можна просто відкоригувати своє меню на користь продуктів, що містять естроген.

Як проявляється дефіцит естрогену:

  • підвищена стомлюваність,
  • депресивні стани,
  • припливи (під час менопаузи),
  • шкіра, нігті і волосся приходять в поганий стан.

Які продукти збережуть молодість і здоров’я?

1. Насіння льону

Цей продукт, як ніякий інший, багатий Омега-3,6,9 полінасиченими кислотами. Крім того, він є природним фітоестрогеном. Насіння льону використовують для створення лікарських препаратів, що підтримують жіноче здоров’я під час менопаузи.

Насіння льону можна перемолоти на кавомолці і додавати в салати або каші за смаком. Для лікування досить 2 ст. ложок насіння в день.

З цією ж метою добре використовувати насіння кунжуту або соняшнику.

2. Бобові культури

Це квасоля, сочевиця, зелений горох, нут і т.п. Також їх називають ізофлавоноїди. Найкорисніша з цього списку – сочевиця, яка є унікальним продуктом для жінок. Вона містить жіночі гормони, білок, а також триптофан, який запобігає розвитку депресивних станів.

3. Молочні продукти

Сир, сметана та вершки є натуральними фітоестрогенами. Дуже корисні сири твердих сортів, особливо з цвіллю.

4. Кава

Кава значно підвищує рівень естрогену (на 70%), якщо вживати її в кількості 500 мл на добу. Адже відомо, що естроген відповідає за жіночність форм (округлості фігури). Тому, якщо хочете схуднути, то відмовтеся від кави.

5. Абрикос

Цей фрукт хороший як в натуральному, так і в сушеному (курага) вигляді. Він містить сполуки лігнано, що володіють естрогенною активністю.

6. Пиво

За хімічним складом пиво дуже схоже на жіночий естроген. Тому в чоловіків, які зловживають повом, фігура часто починає змінюватися за жіночим типом: з’являється животик, жировий прошарок навколо талії і стегон. Насідати на пиво, звичайно, не варто, щоб уникнути проблем зі здоров’ям.

7. Трави

Деякі трави – відмінне джерело естрогену. Наприклад, ромашка, липа, шавлія, хміль, корінь женьшеню, арніка, червона конюшина, горобина і т.д. Робіть відвари з цих трав і випивайте хоча б по склянці якогось із них кожен день. Так ви не тільки поповните організм естрогенами, а й надасте протизапальну, заспокійливу та інші профілактичні впливи.

8. Горіхи

Всі види горіхів корисні для підняття рівня естрогену (волоські, лісові, кедрові, арахіс).