Коли синці з’являються без причини?

Синці на тілі – звичайна річ, особливо після ударів. Але буває, що підшкірні кровотечі з’являються і без всяких причин. Чому так відбувається?

Інфекція

Однією з причин безпричинної появи синців може бути інфекція. Вона призводить до того, що в крові накопичуються різні токсини. Як результат – гематома на тілі.

Дефіцит поживних речовин

Ще одна причина може полягати в нестачі поживних речовин. Наше внутрішнє середовище для нормального функціонування вимагає достатнього числа вітамінів і фолієвої кислоти, що беруть участь у кровотворенні. При їх нестачі, наприклад, через неправильне харчування, організм дає про це знати шляхом виникнення на тілі синців.

Вік

З роками захисний шар шкіри стає все тоншим, що веде до того, що він не може захистити кровоносні судини від розривів. Результат – гематома.

Захворювання крові

Найбільш поширені такі захворювання: гемофілія, лейкоз, цироз і т. п. У цьому випадку необхідно звернутися до кваліфікованих фахівців.

Фізичні навантаження

Спорт і фізичні навантаження – це завжди корисно, але якщо знати міру. Надмірне напруження може привести до розриву капілярів і появи синців на тілі.

Цукровий діабет

При цукровому діабеті гематоми – це не синці, а певні утворення, що виникають в результаті чутливості організму до лікування інсуліном.

Якщо ви виявили на своєму тілі 1-2 безпричинних синці, це не привід для паніки, але все ж рекомендується звернутися до лікаря, який визначить природу їх появи.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.