Які протипоказання у часнику?

Кому ще не відомо, що часник – найкорисніша рослина? В силу його численних цілющих властивостей, його рекомендують до вживання як народна, так і традиційна медицина. У той же час є захворювання і стану, при яких часник строго протипоказаний.

Коли ж протипоказаний часник?

1. При проблемах печінки

Так як в часнику міститься досить багато токсичних елементів, його вживання протипоказано людям з хворою печінкою. Крім загострення хвороби і подальшого порушення хімічних процесів в печінці ви більше нічого не отримаєте. Те ж можна сказати і про хворі нирки.

2. При діареї

Кишечник людини – дуже чутливий орган. Якщо у вас діарея, не варто організм випробовувати зайвий раз на міцність. Стінки кишечника в цьому випадку, вже запалені, не скажуть вам «спасибі».

3. Перед майбутнім хірургічним втручанням

Якщо знадобиться операція, нобхідно забути про часник за два тижні до неї. Хімічні елементи розріджують кров людини, і коли людина готується лягти под хірургічний скальпель – зайві крововиливи небажані.

4. При вагітності і годуванні грудьми

Вчені ще остаточно не вивчили вплив часнику на плід матері або новонародженого малюка, який на грудному вигодовуванні. Тому краще не ризикувати.

5. При низькому кров’яному тиску

Так як часник здатний знижувати рівень кров’яного тиску, його вживання лише посилить і без того погане самопочуття.

6. При очних хворобах

Хімічні речовини, що входять до складу часнику, можуть подразнювати слизову ока. Але якщо ваші очі і без того з підвищеною чутливістю – часник ускладнить ситуацію.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.