Чим «годувати» щитовидку?

Що може бути важливіше здоров’я для повноцінного життя? Відомо, що важлива роль в загальному стані організму належить щитовидній залозі. Якщо харчуватися «правильними» продуктами, то можна поліпшити її роботу і захистити від гормональних збоїв.

Шпинат

У ньому міститься багато лютеїну і каротиноїдів, які допомагають щитовидці чудово працювати.

Чорниця

Зміст антиоксидантів в цій ягоді не зрівняється більше ні з чим. А це допомагає усунути гормональні збої в роботі щитовидної залози.

Червона риба

Лосось, сьомга, форель і горбуша більше принесуть користі, якщо будуть з’їдені на вечерю. Червона риба – джерело корисних жирних кислот Омега-3, необхідних для злагодженої роботи щитовидки.

Морепродукти і крабове м’ясо

Вони багаті йодом, цинком і вітаміном В12, які стимулюють роботу імунної системи.

Цибуля

У ній міститься безліч мікроелементів, що зміцнюють імунітет, що особливо корисно для щитовидки, печінки і серця.

Яблука

Яблука багаті різноманітними вітамінами, що захистить щитовидку від утворення ракових клітин. При чому з’їдати потрібно також шкірку і яблучні насіння, так як в них міститься 15% жирного масла і йоду. Але пам’ятайте, що вибирати потрібно екологічно чисті продукти.

Хурма

Магній, натрій, залізо, йод, вітаміни А, С і Р, що містяться в хурмі, допоможуть нормальному функціонуванню щитовидної залози.

Морська капуста

Це йод і ще 40 вітамінів і мікроелементів, необхідних для здоров’я щитовидки.

Мед, волоські горіхи і лимон

Таке поєднання «розрухає» ледачу щитовидку. Подрібніть горіхи, змішайте з медом і приймайте щодня протягом 1-2 тижнів.

2-3 штуки лимона ретельно вимийте, натріть на дрібній тертці разом зі шкіркою, щоб вийшла однорідна маса. Змішайте з такою ж кількістю меду. Приймати по 1 ст. л 3 рази в день в проміжку між їжею 1-2 тижні.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.