Чому жінки дивляться одна на одну як на суперниць?

При зустрічі всі жінки зустрічають одна одну «оцінюючим поглядом». Що стоїть за цим поглядом – патріархальний пережиток або традиція, що йде корінням в глибоке минуле, точно невідомо. Але одне ясно напевно: жінки постійно оцінюють одна одну, особливо по відношенню до себе.

Нещодавні дослідження

Нове дослідження показує, що ці візуальні спостереження для оцінки жіночого тіла можуть пояснюватися еволюційною теорією вибору партнера, по якій жінки можуть судити про власну привабливість тільки в порівнянні з іншими жінками. Такий підхід дозволяє їм оцінити власну ймовірність успішного вибору партнера.

Результати

Дана звичка – свого роду моніторинг потенційних конкуренток, так як цілком зрозуміло, що більш привабливі жінки мають більш високі шанси отримати хорошого партнера, але також становлять велику загрозу для сексуальної вірності партнера.

При цьому величезну роль грає задоволеність власною зовнішністю. Дослідження показало, що учасниці були менш схильні ретельно досліджувати область тіла моделі, якщо їм самим подобалася та ж частина власного тіла. Висновок з даного дослідження може бути наступним: самоприйняття дозволяє нам не судити інших людей.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.