Підвищуємо рівень гемоглобіну при анемії

Анемія, або ж недокрів’я, – захворювання, що характеризується зниженням вмісту гемоглобіну в крові. Анемія може виникнути в результаті гострих і хронічних крововтрат, підвищеного руйнування еритроцитів, через нестачу функції мозку.

Анемія розвивається при деяких захворюваннях, наприклад, інфекційних, глистових, при хронічній перевтомі. Найпоширеніший вид анемії пов’язаний з нестачею в організмі заліза.

Що рекомендує народна медицина при анемії?

  • Натерти окремо моркву, буряк і редьку. Віджати сік коренеплодів, злити в пляшку темного скла в рівних кількостях. Пляшку обмастити тістом, але так, щоб вона не була тісно закупорена і рідина могла б випаровуватися з неї. Приймати по 1 ст. ложці тричі на день до їди. Курс лікування – 3 місяці.
  • Звіробій – 3 ст. ложки; квіти кропиви глухої білої – 2 ст. ложки; листя ожини – 2 ст. ложки. Все подрібнити, добре перемішати, залити 3 склянками окропу. Настоювати, закутавши, 3 години і процідити. Вживати перед їжею.
  • Візьміть 400 г несолоного свинячого сала, 6 великих яблук-антонівок. Яблука дрібно поріжте і з’єднайте зі шматочками сала. Добре перемішати і поставити в духовку для томління на невеликий вогонь. Поки сало топиться, зробити наступне. Взяти 12 яєчних жовтків і розтерти їх до білого кольору зі склянкою цукрового піску. Туди ж натерти 400 г чорного шоколаду (4 плитки вищого сорту). Коли сало з яблуками добре перетопиться – вийняти з духовки, процідити крізь сито або марлю. Потім додати суміш з жовтків і цукру з шоколадом. Все ретельно перемішати, дати суміші охолонути. Отриману суміш намазувати на хліб. Вживати 3-4 рази на день з кожним прийомом їжі і обов’язково запивати теплим, майже гарячим молоком. Цей спосіб рятує від недокрів’я, допомагає помітно додати у вазі, покращує самопочуття, зміцнює легені, позбавляє від виснаження.
  • Шипшина (плоди): 5 ст. ложок подрібнених плодів на 1 л води. Кип’ятити 10 хвилин. Закутати на ніч. Пити чай в будь-який час доби з чим завгодно. Настій багатий вітамінами і мікроелементами і використовується при недокрів’ї, цинзі, хворобах нирок, сечового міхура, печінки, вживається як тонізуючий засіб.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.