Як розблокувати закладений ніс за допомогою домашніх засобів?

Закладений ніс завжди доставляє масу неприємностей: дихати неможливо, заснути не виходить, доводиться відкласти всі важливі зустрічі і т.п. Але в холодну пору року багатьом з нас все ж доводиться стикатися з цією неприємністю.

Закладений ніс – поширений стан, викликаний накопиченням слизу. При цьому слизова запалюється, стискається, дихання через ніс стає утрудненим.

Причиною закладеного носа можуть стати такі чинники: грип або застуда, нежить, поліпи носа, збільшені аденоїди, викривлення носової перегородки, алергія, використання деяких медикаментів.

Як допомогти носу дихати?

Сучасні аптеки пропонують цілий арсенал засобів від закладеного носа. Однак на ділі багато з них виявляються безсилі. Але існує безліч домашніх засобів, які ефективно пробивають закладений ніс.

– Парова інгаляція: додайте кілька крапель евкаліптової олії в ємність з гарячою водою. Накрийте голову рушником, нахиліться над ємністю і дихайте парою. Це розріджує і виснажує слиз.

– Розчин солоної води можна закапати в ніс, що допоможе його очистити.

– Вдихання ефірних масел цибулі або часнику також допоможе звільнити дихання. Просто розріжте цибулину або зубчик часнику і дихайте ними час від часу.

– Кілька крапель гірчичної олії крапніть в кожну ніздрю – воно діє як подразник і пробиває ніс.

– Олією м’яти змочіть ватяний тампон і вдихайте запах.

– 2-3 столові ложки лимонного соку додайте в склянку води і приймайте двічі на день.

– Трохи виноградного соку додайте в гарячу воду і вдихайте аромат.

– Гарячий курячий бульйон вживайте з великою кількістю чорного перцю. Цей спосіб розріджуючи слиз і забезпечить легкість дихання.

– Щіпку кайенского перцю змішайте з однією чайною ложкою меду і однією чайною ложкою лимонного соку. Приймати суміш два рази в день.

– Салати заправляйте соусами з додаванням хрону або соусом для мексиканської сальси. Це полегшить дихання.

– Теплий яблучний сік закрапуйте в ніс кілька разів на день. Він розпушує слиз і очищає порожнини носа.

– Заваріть базилік або будь-який інший трав’яний чай і зваріть його з перцем, імбиром або медом.

– Особливо ефективно бореться з закладенням носа вітамін С. Тому їжте якомога більше фруктів – лимони, апельсини, мандарини, полуницю і інші, багаті вітаміном С.

– Гарячий душ також допоможе розрідженню слизу.

– Слідкуйте за помірною вологістю повітря у вашій кімнаті. Використання зволожувача сприяє легшому диханню.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.