Алое і мед: міцне здоров’я і краса на довгі роки

Алое – кімнатна рослина, поширена в наших будинках і квартирах. Їй не потрібні якісь спеціальні умови життя і в той же час вона володіє багатьма цілющими властивостями. А якщо алое застосовувати в поєднанні з медом, то ефект підвищується у кілька разів, так як продукт бджільництва сам по собі дуже корисний.

З метою терапії використовують як рубані листя рослини, так і перетворені в кашецеобразний і рідкий стан. Алое містить алантоїн – речовина, що живить і зволожує шкіру, завдяки якій в шкірних покривах відбуваються процеси відновлення і загоєння. Алое має антибактеріальні та ранозагоювальні властивості і містить безліч мікроелементів. Сік алое додають в шампунь або до складу маски для обличчя, посилюючи оздоровчий ефект косметичних засобів.

Застосування в народній медицині

Народна медицина має безліч рецептів, до складу яких входять алое і мед. Наприклад, при кашлі необхідно змішати однакову кількість подрібненого листя алое і меду і приймати суміш тричі на день по 1 столовій ложці.

Цей ж засіб, але з додаванням кагору ефективний при бронхіті і захворюваннях шлунка.

Настій меду і алое широко застосовується при простудних захворюваннях, для очищення організму від шлаків, для зміцнення імунних сил організму.

Протипоказано алое з медом при індивідуальній непереносимості, наявності доброякісних пухлин, кровотечах різної етіології і під час вагітності.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.