Як одяг впливає на наше здоров’я?

У гонитві за модою мало хто замислюється про те, що саме одяг може стати причиною порушення роботи систем і органів організму.

Підбір одягу та взуття

Підбирати одяг і взуття слід обдумано. Сьогодні промисловість нам пропонує як безпечні натуральні матеріали, так і ті, які можуть нашкодити.

Одяг найкраще може розповісти про людину: про її звички, достаток, соціальний статус і навіть характер. Але важливо думати і про те, як почувають себе наші органи, шкіра, хребет, ноги, судини в тому чи іншому одязі. Асортимент сьогоднішніх магазинів величезний, але не завжди вартість одягу і його зовнішній вигляд означає якість і комфорт.

Підбір взуття

Перше, що вимагає особливої уваги, – це взуття. Неправильно підібрані туфлі, черевики або чоботи можуть служити початком розвитку деяких захворювань. Говорячи про генетичну схильність, варто відзначити, щовідпочатку людська стопа не пристосована до носіння взуття. Зручне взуття – це те, яке сидить ідеально, забезпечує нормальну циркуляцію повітря і тепла, а в деяких випадках (при плоскостопості) підтримує стопу.

Неправильне взуття сприяє деформації стопи, зайвій напрузі зв’язок і сухожиль. Улюблені жінками високі підбори негативно впливають на хребет і кровообіг. Дешеве взуття – не варіант. Ноги в ньому будуть потіти або мерзнути, що може привести до проблем шкіри і простуд. Основні критерії якісного взуття – натуральний матеріал, якісне пошиття і зручна модель.

Нижня білизна

Дуже важливо для здоров’я тіла – нижня білизна. Часто, особливо жінки, вибирають красиву білизну, намагаючись виглядати вишукано і еротично. Але велика кількість еластика і гумок, новомодні крої шкодять кровообігу. Найкраща для тіла білизна – з бавовни, досить вільна, серед натуральних матеріалів також існують гарні моделі.

Одяг

Вибираючи новий одяг, варто пам’ятати про те, що зайве передавлювання в області талії веде до проблем з репродуктивною системою, так як порушується нормальний кровотік і утруднюється струм лімфи. Особливо важливо вибирати якісний одяг для дітей і для людей похилого віку.

Пам’ятайте, що мода має значення, але вибирайте одяг не на догоду лише моді, але для свого комфорту і здоров’я.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.