Чи впливає повний місяць на дитячий сон?

Багато батьків помічають, що при повному місяці сон їх дітей більш тривожний. Недавні дослідження канадських учених також підтвердили негативний вплив повного місяця на дітей. Було встановлено, що в повну місячну фазу сон дітей скорочується на кілька хвилин.

Вчені запросили взяти участь в експерименті 5 800 дітей з різних куточків Землі (США, Канада, Колумбія, Кенія, Великобританія, Індія, Китай, Фінляндія, Південна Африка, Бразилія, Австралія). Вік дітей становив від 9 до 11 років.

Дослідження

В ході дослідження випробуваним видали акселерометри – пристрої на зразок фітнес-трекерів, які, прикріплені до дитини, зчитували інформацію руху його тіла.

Також прилад використовувався для контролювання дитячого сну впродовж тижня.

В результаті перевірки виявилося, що рівень активності дітей, разом з часом, який було витрачено ними на всілякі фізичні навантаження і малорухливість, і подавала однакові показники під час повного місяця і молодого.

Експертам також вдалося визначити, що сон дітей зменшився рівно на 5 хвилин ночами при повному місяці, в порівнянні з даними нічного сну при молодому місяці.

Медики припустили, що порушення сну у дітей може залежати від ступеня яскравості повного місяця. Але визначити конкретну взаємодію між настанням повного місяця, дитячою активністю і тривалістю сну вчені поки не змогли.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.