Чому плакати від цибулі корисно?

Кожному з нас хоча б раз у житті доводилося плакати при нарізці лука. Звичайно, можна взяти керамічний ніж, і тоді цибулю можна спокійно обробити без сліз. Але, по-перше, мало хто може похвалитися наявністю в будинку таких ножів, по-друге, це позбавить організм такого корисної дії цибульних сліз.

Користь від цибулі

Якщо ми нарізаємо цибулю звичайним ножем, то порушуємо цілісність цибульних клітин. В результаті речовини, що зберігаються в різних клітинах і відрізняються за складом, змішуються, утворюючи цибульний газ, що містить сірку. Саме цей газ є причиною наших сліз. Коли цибульний газ починає випаровуватися, він потрапляє на слизову оболонку очей, яка подразнюється, і утворюються сльози.

Сірчаний цибульний газ змішується зі сльозами, в результаті утворюється сірчана кислота, яка і викликає печіння. Це печіння, в свою чергу, стимулює вироблення сліз. Зруйнувати цей замкнутий круг може тільки припинення виділення цибулевого газу або припинення виділення сліз.

Але плакати від цибулі дуже корисно. Сльоза, що виділяється в процесі обробки цибулі, знищує мікробів, тобто сльози впливають на оболонку ока як бактерицидний засіб. Тому відкладіть керамічні ножі в сторони, якщо вам належить різати цибулю, а краще поплачте трохи на здоров’я.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.