Поплескування по тілу продовжують життя!

Буває, що погане самопочуття приходить раптово і не вчасно, а ми мовчки перечікуємо недугу, змирившись з нею. Але існує простий спосіб, який допоможе привести здоров’я в норму – поплескування по різним частинам тіла.

Виявляється, прості поплескування покращують стан здоров’я і навіть продовжують життя. Пояснюється це тим, що таким чином поліпшується циркуляція крові, розслабляються м’язи і суглоби, підвищується опірність захворюванням.

Які існують вправи з поплескуванням?

1. Поплескування по голові і шиї

Треба прийняти положення стоячи або сидячи, спина пряма, голова в вертикальному положенні, все тіло розслаблене. Підніміть руки вгору і поплескував долонями по поверхні голови і шиї: лівою долонею – по лівій стороні, правою – по правій. Спочатку поплескуйте по шиї, рухаючись по лобі, потім в іншу сторону. Повторити 5-8 разів.

Така вправа допомагає зняти або попередити головний біль, запаморочення, зміцнюється пам’ять.

2. Поплескування по області грудей і шиї

Прийміть положення стоячи і розслабтеся, але спину тримайте рівною. Напівстиснутими в кулак долонями починайте поплескування лівою рукою по правій області, правоїю- по лівій області. Спочатку рухайтеся зверху вниз, потім – від низу до верху. Так 200 раз по кожній стороні. Потім починайте поплескування по області спини. 100 раз по кожній стороні.

Ця вправа покращує циркуляцію крові, сприяє лікуванню респіраторних і судинних захворювань.

3. Поплескування по області талії і живота

У розслабленому стані з положення стоячи починайте повертати тулуб вправо, розмахуючи в такт руками. Повертаючись вправо, поплескуйте лівою рукою по правій стороні живота і одночасно правою рукою по правій стороні спини. Після цього поміняйте напрям рухів. 200 раз в кожному напрямку.

Така вправа допоможе розтягування м’язів живота і зміцненню м’язів талії.

4. Поплескування по області плечей

Сидячи або стоячи поплескуйте лівою рукою по правому плечу і навпаки. 100 разів кожною рукою. Вправа зменшує біль в плечах.

5. Поплескування по ногах

Правою рукою поплескуйте по лівій нозі, лівою – по правій нозі. 100-200 разів по кожній нозі. Поліпшите циркуляцію крові в ногах, а також це зменшує біль в руках. Вправу виконувати з положення сидячи. Поплескувати можна одночасно обома руками, йдучи вниз від стегон до литок і вгору від литок до стегон 200 раз. Те ж саме повторіть на іншій нозі.

Така вправа особливо корисна для літніх людей, зміцнює м’язи ніг, також вона застосовується для лікування паралічу.

Вправи повинні виконуватися регулярно, в розслабленому стані з рівномірною силою плескання. Вправи можна поєднувати з ходьбою в повільному темпі.

Кращий час для вправ – ранок, для підняття тонусу і додання тілу бадьорості.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.