Чим допоможе чистотіл?

У боротьбі з багатьма захворюваннями народна медицина пропонує звернути увагу на чистотіл. Ця рослина вважається незамінною при різних шкірних захворюваннях, в тому числі екземі, дерматитах, вуграх, прищах і навіть тромбофлебіті.

Дерматит

За допомогою чистотілу можна впоратися з дерматитом. Для цього готується наступний настій: 100 г стеблинок і листя чистотілу залити літром окропу, охолодити до 37 °С. Щодня робити ванночки цим настоєм по 15-20 хвилин. Вже через кілька днів можна помітити, як зникають набряки, проходить свербіж і заживає шкіра.

Лишай

Позбутися від лишаю допоможе наступний рецепт: 20 г сухого чистотілу залити 250 мл води, накрити кришкою і 15 хвилин нагрівати на водяній бані. Процідити через марлю, перелити в чистий посуд. Протягом декількох днів даними відваром треба змащувати лишаї.

Рани

Щоб рани швидше гоїлися, застосовується наступний рецепт. 10 г сухого чистотілу змішати з 10 г трави кульбаби, залити кип’яченою водою, під кришкою кип’ятити протягом півгодини. Охолодити 15 хвилин і процідити, після чого перелити в банку, яка щільно закривається кришкою. Якщо цим засобом кілька разів на день протирати рани, то дуже скоро вони заживуть.

Зубний біль

Від зубного болю допоможе наступний відвар: взяти по 5 г чистотілу і каланхое. Змішати сік рослин і змочити в ньому ватку, яку прикласти до хворого зуба. Дуже скоро біль вщухне.

Вуха

Чистотіл відмінно підходить для приготування вушної мазі. Для цього знадобляться листя і стебла чистотілу в кількості 100 г. Крім того, необхідно взяти по 50 г ланоліну і 50 г вазеліну. Все перемішати до утворення мазі, якою протирати вухо.

Печінка і жовчний міхур

Чистотілом можна вилікувати хвороби печінки, жовчного міхура і шлунку. У перший день до їди тричі на день випивати чайну ложку соку рослини. У другій і подальші дні кількість соку чистотілу збільшують до 1 столової ложки тричі на день.

Застуда

Сік чистотілу ефективний при простудних захворюваннях, хворобах носоглотки і ясен. Необхідно закопувати сік по 1-2 краплі в кожну ніздрю. Повторити процедуру через пару хвилин. Кілька таких закопувань істотно полегшує дихання.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.