Чому діти розумніші дорослих?

Чи багато ви знаєте про своїх дітей? Якої думки ви про їхні здібності? Напевно, кожному з нас хотілося б краще знати свою дитину.

У своїй масі діти здаються дорослим більш наївними, недосвідченими і несамостійними. Але, погодьтеся, що дітки часто дуже і дуже дивують нас. Виявляється, у кожної дитини є своя філософія, свій погляд на життєві проблеми, на любов. Якщо ви потрапите в довіру до дитини, і вона буде відкрито розповідати вам про свої погляди, то ви чимало здивуєтеся тим зрілим і нестандартним поглядам, які живуть в її маленькій голівці. Нам, дорослим, дійсно є чому повчитися у молодшого покоління.

Результати дослідження

А доказ цьому вчені знайшли в ході дослідження. Результати дослідження когнітивної поведінки підлітків від 10 до 16 років показали, що найчастіше вони більш раціональні, ніж дорослі.

Експеримент полягав у тому, що дітям запропонували вибрати з трьох сценаріїв розвитку подій кращий. Кожен із сценаріїв містив певний набір результатів, який міг привести до виграшу або програшу певної суми грошей. Дорослі учасники тесту вибрали варіант, ігноруючи суму потенційного прибутку або збитку. Діти ж аналізували величину потенційного виграшу або програшу і вибирали сценарії з найменшими втратами. Крім того, діти ігнорували марну для отримання результату інформацію і витрачали менше часу на аналіз кожного варіанта.

Дане дослідження показує батькам і громадськості, що потрібно більш серйозно підходити до виховання в дітях економічного чуття і навичок аналізу. Автори дослідження пояснили результати тестів тим, що підлітки зазвичай не дотримуються правил і догм, а тому їх рішення більш раціональні, ніж у дорослих.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.