Грибок боїться кислого середовища

Позбутися від грибка – завдання не з простих. Крім запропонованих лікарем препаратів, слід застосовувати в комплексному лікуванні народні засоби. Ефективно частіше тримати уражені місця в кислому середовищі: нерозведеній сироватці, розсолі огірків, помідорів, капусти, перекислому квасі, настої чайного гриба. Після процедури не треба обполіскувати водою і витирати рушником – руки і ноги повинні самі обсохнути на повітрі.

Фактор особистої гігієни

Важливим фактором лікування є особиста гігієна. Щодня періть шкарпетки в воді з оцтом, а внутрішню поверхню взуття протирайте нерозведеним оцтом.

Засоби лікування

При ураженні грибком нігтів, нігтьова пластина часто стає твердою. Для її розм’якшення треба змочити складену в декілька разів бавовняну тканину медичною жовчю, віддати і покласти на ніготь. Одягти гумовий напальчник, обв’язати бинтом і залишити на ніч. До ранку ніготь повинен размякнути. Якщо цього не відбулося, треба продовжувати процедуру і стригти нігті.

Ефективними є ванночки для ніг. У 1,5 л кип’яченої води кімнатної температури додати 1 столову ложку харчової оцтової кислоти. В окріп оцет додавати не можна, так як кислота швидко випарується і не буде потрібного ефекту. При сильному ураженні ніг грибком (в підошві і ступні тріщини, ороговілі частини) треба використовувати 2 столові ложки оцтової кислоти. Все перемішати, опустити ноги в розчин. Тримати в ньому, поки вода не охолоне до кімнатної температури. Оцтова кислота розм’якшує, розчиняє ороговілу шкіру, проникаючи в підшкірний шар, знищує грибок. Перед тим як витягнути ноги з розчину, треба їх потерти пемзою.

Після процедури воду злити в унітаз, а тазик помити дезінфікуючими засобами. Ноги не можна сушити рушником, дайте їм висохнути самим. Змастіть шкіру камфорним маслом і почекайте, поки воно вбереться. Уражені нігті обріжте і змастіть злегка йодом. Дану процедуру проводьте через день, якщо ноги сильно вражені грибком. Потім достатньо 1-2 рази на тиждень.

При грибкових захворюваннях ніг треба носити бавовняні шкарпетки і міняти їх щодня, перучи господарським милом темного кольору. Після висихання шкарпетки з внутрішньої сторони пропрасувати розжареною праскою.

Дезінфікувати необхідно і взуття. Взимку – літнє, влітку – зимове. Всередину взуття покласти ганчірочку або ватний тампон, змочений оцтовою кислотою. Кожен черевик покласти в двошаровий целофановий пакет, який кілька разів добре зав’язати, щоб не дати оцтовим парам вийти назовні. Вони повинні просочити взуття і знищити грибок.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.