Як ви дбаєте про своє здоров’я?

Здоров’я – це не просто відсутність хвороб, але і повне фізичне, духовне і соціальне благополуччя.

Здоров’я кожної окремої людини – неоціненне надбання всього суспільства. При кожній нагоді люди бажають один одному здоров’я: просто при зустрічі, на день народження, на будь-яке інше свято. І не випадково, адже саме здоров’я – запорука успішного, щасливого життя. На жаль, багато хто не приділяють йому належної уваги. Більшість замислюються про збереження здоров’я тільки тоді, коли якась хвороба вже починає проявляти себе.

Фактори впливу на здоров’я

Всесвітня Організація Охорони Здоров’я склала список факторів, які більше інших впливають на здоров’я:

– раціон харчування і спосіб життя – 50%,

– генетична схильність і спадковість – 20%,

– навколишнє середовище – 20%,

– система охорони здоров’я – 10%.

Як бачимо, що тільки кожен з нас сам є головним фактором, що впливає на власне здоров’я, не дивлячись на закладену батьками генетику. Для підтримки здоров’я необхідно стежити за раціоном харчування, повноцінним сном, виділяти час на тренування і різні фізичні вправи. Важливо відмовитися від куріння і уникати алкоголю, які порушують обмін речовин в організмі, погіршують пам’ять і роботу мозку. Крім того, шкідливі звички прискорюють процес старіння і можуть стати причиною розвитку раку.

Ви все ще чекаєте, поки вас наздожене недуга? Чи не краще просто зараз почати піклуватися про своє здоров’я? Ніколи не пізно починати, а результат не змусить себе довго чекати. Чудовий настрій, енергійність і бадьорість – ось бонуси здорового способу життя!

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.