Як захистити суглоби з віком?

В молодості життя людини легке й безтурботне, і здається, що так буде завжди. Але рано чи пізно ми все-таки досягаємо того віку, коли здоров’я постійно нагадує про себе. Хворіти може що завгодно: серце, руки, ноги, спина. У багатьох літніх людей ниють всі кінцівки. Так людина поступово починає віддавати плату за прямоходіння.

Хвороба похилого віку

Хвороби суглобів – найпоширеніші серед людей похилого віку. Але щоб суглоби кінцівок краще працювали і доставляли менше неприємних відчуттів, ними потрібно в прямому сенсі слова займатися. Потрібно їх розтирати, робити масаж, забезпечити їх роботою, але в міру, без надмірних навантажень.

Як з цим боротись?

Якщо біль у руках доставляє великі незручності, потрібно використовувати спеціальні лікувальні розтирання. Що для цього потрібно?

Візьміть 50 г каніфолі, 100 г спирту, 50 г гірчичного порошку і 5 яєчних білків. Ретельно перемішайте каніфоль зі спиртом, потім в суміш додайте збиті білки і гірчицю. Отриману суміш нагрійте на водяній бані і в теплому вигляді нанесіть на шкіру, втираючи в хворі суглоби. Після нанесення лікувального натирання, зробіть теплу пов’язку.

Користуватися таким розтирання потрібно вкрай обережно, так як воно добре розігріває суглоби. Втирати суміш потрібно м’якими і плавними рухами в невеликій кількості. Наносити краще на ніч, а ось на вулицю з таким розтиранням виходити не можна.

Причини болю

Причина болю в суглобах в тому, що в них у великих чи малих кількостях накопичується сіль. Тому мазі і розтирання допоможуть лише на якийсь час. Але щоб повністю позбутися від болю, необхідно гнати хворобу зсередини. З цією метою можна застосовувати настойку кропу.

Для настойки знадобитися 1 склянка насіння кропу і 500мл медичного спирту. Насіння залити спиртом і настоювати протягом тижня в темному і прохолодному місці. Потім настоянку процідити. Приймати по 1 ч. л., розбавляючи водою, три рази в день. Курс лікування – 10 днів.

Але щоб досягти максимального ефекту оздоровлення суглобів, лікарі рекомендують пройти курс грязелікування. При цьому не обов’язково витрачатися на дорогі курорти. У багатьох клініках є гідні фізіотерапевтичні відділення, здатні допомогти зцілити хворі суглоби.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.