8 очищувальних соків для нирок

Сечокам’яна хвороба – одне з найпоширеніших урологічних захворювань. Пов’язане воно з утворенням каменів в сечовивідній системі.

Щоб очистити нирки від каменеутворення, фітотерапія пропонує вживання соків. Хоча перед використанням цієї методики необхідно проконсультуватися з лікарем.

Отже, які свіжі соки допоможуть оздоровити і очистити нирки?

1. Селера

Приймати по 1 ст. ложці соку з медом 3 рази на день до їжі. Добре поєднується з морквяним, буряковим і капустяним соком.

2. Петрушка

Приймати по 1 ст. ложці соку 3-4 рази на день. Сік з петрушки дуже ефективний, так як значно посилює скорочення гладкої мускулатури сечоводу.

3. Огірок

Приймати по 1 склянці соку з додаванням 1 ст. ложки меду 2-3 рази на день. Особливо корисний в поєднанні з морквяним соком.

4. Буряк

Приймати по 0,5 склянки соку 2-3 рази на день за 40 хвилин до їжі, попередньо давши відстоятися.

5. Березовий сік

Приймати 3-5 склянок на день. Особливо корисний в післяопераційний період.

6. Редька

Приймати по 1 ст. ложці соку 3 рази на день за 40 хвилин до їжі, змішавши з 2 ст. ложками меду. Курс лікування – 3-4 тижні.

7. Яблука

Приймати по 1-2 склянки соку 5 разів на день.

8. Лимон

Випивати 10-12 склянок протягом дня соку одного лимона, розведеного 1 склянкою гарячої кип’яченої води. В період лікування рекомендується сувора дієта. Одночасно можна приймати по 1 склянці соків моркви, буряка, огірка. Але вже на наступний день після прийому соку можуть з’явитися спазми і болі через відходження піску і каменів. Повторити процедуру через тиждень.