Чому у чоловіків болить голова?

Відповідальність – головне завдання кожного чоловіка. Однак часом навантаження стає настільки сильним, що здають нерви і сильній статі доводиться стикатися з головним болем. Засиджування на роботі, утримання сім’ї, виховання дітей. Турботи накопичуються, і рано чи пізно організм відмовляється працювати на всі 100%. Але чи всякий головний біль викликаний ритмом життя?

Причини

На жаль, причина головного болю може бути досить неприємна – хвороба Лайма. Вірогідність захворіти на цю хворобу є у всіх, хто часто буває в лісі, в полі або іншій місцевості з високою травою або деревами, на яких мешкають кліщі – носії бактерій. Головним симптомом захворювання є головний біль. При відсутності лікування, бактерії можуть викликати інфекцію, яка поширюється на суглоби, серце і нервову систему. При такий наявності симптомів хвороби Лайма як головний біль, втома, біль у м’язах, необхідно негайно звернутися до лікаря.

У наші дні хвороба Лайма діагностується досить часто, особливо у населення північної півкулі планети.

Але причиною головних болів також може стати і депресія. Чоловіча депресія, крім пригнобленого душевного стану, проявляється також головним болем, запамороченням, розладом травлення. Крім того, дослідження підтвердили, що депресія підвищує рівень сприйняття болю. Супровідними симптомами депресії можуть бути дратівливість, гнів, безсоння, спрага.

Наступна причина головного болю – звичка постійно жувати жувальну гумку. Дослідження показало, що 86% людей, які відмовилися від жувальної гумки, перестали скаржитися на головний біль. Виявляється, всьому виною був штучний підсолоджувач аспартам і повторювані жувальні рухи, які створюють напругу м’язів щелепи і зони черепа.

Чоловікам, які часто страждають від головних болів, слід переглянути свій питний раціон. Якщо води в організм надходить мало, організм може реагувати головним болем. Голландські вчені провели дослідження, яке підтвердило, що зневоднення сприяє підвищенню кров’яного тиску.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.