Кістки ростуть все життя?

У багатьох людей фігура змінюється протягом життя. Найчастіше набір ваги відбувається в середньому віці, а також при настанні у жінок менопаузи. Раніше фахівці вважали провиною всьому гормональні скачки і деякі інші фактори. Але нещодавно вчені виявили ще один критичний момент, що впливає на зміну ваги.

Результати досліджень

Дослідження показали, що кістки людини не припиняють свого росту навіть після досягнення зрілості. Хоча після 20 років кістки ростуть особливим чином: не в довжину, а в ширину. Саме цей фактор може пояснити розвиток повноти у людей, навіть якщо ті дотримуються правильного харчування і ведуть активний спосіб життя.

Провівши спеціальне спостереження за 246 людьми різного віку, дослідники встановили, що саме через зростання кісток людина може набирати до 0,5 кг ваги на рік, незалежно від способу життя.

Так що продовжуйте радіти життю і не затьмарюйте його безуспішними спробами скинути вагу до стану балерини, якщо ваш вік вже не 20 років.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.