Насіння льону – простий засіб очищення й омолодження організму

Про користь льону для очищення організму написано і сказано чимало. Так може, пора узяти на озброєння цей дієвий і простий метод? Тим більше, що придбати льон можна в будь-якій аптеці.

Корисні властивості

Фахівці кілька десятиліть тому з’ясували, що насіння льону та лляна мука володіють кращими властивостями для очищення та відновлення мікрофлори, омолодження організму і схуднення. Насіння льону мають цілу низку корисних властивостей: пом’якшують, розчиняють, розслаблюють, обволікають, мають протизапальний ефект і в цілому очищають. Переваги очищення льоном так само в тому, що проходить воно безболісно і легко, налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту, нирок, печінки і навіть жіночих репродуктивних органів.

Цілюща властивість льону пов’язано з великою кількістю клітковини в його складі, необхідної для здоров’я кишечника. Клітковина є природним сорбентом, який налагоджує роботу кишечника і виводить кал, а також допомагає боротися з онкологічними захворюваннями, підвищує захист імунітету. Льон також багатий вітамінами А, Е, F, кременем, селеном і хромом, полінасиченими жирними кислотами Омега-3 і -6, лецитином, білком і навіть гормонами рослинного походження. Льон згубний для гельмінтів, грибка і деяких видів вірусів.

Насіння льону благотворно впливають на:

– шлунково-кишковий тракт,

– верхні дихальні шляхи,

– сечову систему,

– обмін речовин,

– ендокринну систему,

– серцево-судинну систему.

Як же відбувається очищення льоном на практиці? Які рецепти найбільш ефективні? Лляне насіння можна вживати цілком, а можна робити борошно і додавати його в їжу, готувати настоянки на маслі або воді. Перемелене насіння швидше засвоюється організмом.

Рецепти для здоров’я:

1. Очищення і омолодження організму можливо, якщо вживати борошно льону разом з кефіром. Терапія займає три тижні, при цьому щотижня доза борошна змінюється:

1) в перший тиждень змішайте 1 десертну ложку борошна і 100 г кефіру або сметани;

2) у другий тиждень змішуємо 2 десертних ложки льняної муки і 100 г кефіру;

3) у третій тиждень змішують 3 десертних ложки льняної муки і 150 г кефіру.

Отриману суміш застосовують вранці замість сніданку в один захід.

2. Можна зробити настоянку з льону на маслі. Візьміть 100 г борошна льону і залийте 250 г соняшникової олії (нерафінованої холодного віджиму). Настюйте 7 днів, кілька разів струшуйте. Приймайте три рази на день за годину до їжі по 1 ст. ложці. Тривалість курсу – 10 днів. Протипоказання: при хронічному панкреатиті, гепатиті, жовчнокам’яній хворобі настоянка на маслі не рекомендується.

3. Настоянка на воді. 1 ст. ложку насіння льону залийте 1 склянкою окропу і настоюйте 2 години. Приймайте повну склянку настоянки разом з насінням протягом 10 днів.

Насіння льону містять велику кількість жиру, що сприяє природному виводу калових мас, а з ними токсинів і шлаків, паразитів. Це омолоджує, очищає організм, налагоджує його роботу заново.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.