Обігрів приміщення газом небезпечний для здоров’я

Багато медиків вважають, що найнебезпечнішим місцем в наших будинках і квартирах є кухня. Мало того, що в ній знаходиться найбільше скупчення бактерій, так вона таїть у собі ще одну загрозу – газову плиту.

Напевно, кожен з нас знайомий з запітнілими вікнами на кухні під час приготування їжі. Це пов’язано з високою вологістю повітря на кухні. Миття посуду, постійні випари, концентрація бактерій – все це пряма загроза для здоров’я.

Небезпека взимку

Особливо шкідливою кухня стає взимку. Це пояснюється обігрівом приміщення за допомогою газової плити. Адже в наш вік глобальної економії тепла й електрики для багатьох обігрів за допомогою газу є єдиним виходом. Але газ на кухні – неабияка загроза для здоров’я. Ви помічали, що після тривалого перебування в приміщенні, що обігрівається газовою плитою, у вас болить голова? Це проявляється суміш ефекту газу і вологого повітря. Такий мікс стає причиною постійної втоми, зниженої працездатності і захворювань верхніх дихальних шляхів.

В чому причини небезпеки?

Справа в тому, що висока температура і волога порушують обмін речовин і теплообмін організму, коли голова повинна бути в «холоді», а ноги – в теплі. Але «газовий» обігрів все перевертає з ніг на голову.

Якщо в приміщенні відсутня витяжка, то загроза подвоюється. Адже навіть при приготуванні їжі необхідно провітрювати приміщення.

Якщо ж ви вирішили злегка погрітися газом, стежте, щоб він не був включений тривалий час, адже при горінні може утворитися невелика кількість чадного газу, який є небезпечним джерелом проблем зі здоров’ям.

Також при спалюванні кисню клітини організму відчувають «кисневе голодування», звідси головний біль, втома і розбитість. Необхідно часто провітрювати кухню і не використовувати газ тривалий час.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.