На що вкаже скупчення жирових відкладень в різних місцях тіла?

Кожна жінка – володарка унікальної фігури. Одні можуть похвастати апетитними формами, інші – стрункою і підтягнутою фігурою без єдиного грама жиру.

Жирові відкладення на тілі жінки можуть бути розташовані в різних місцях. Місце скупчення жиру може вказувати на проблеми, наявні в організмі.

Жир на боках

Коли жир збирається на боках, слід звернути увагу на здоров’я щитовидної залози. Тиреоїдні гормони сприяють відкладенню жиру в цих місцях. Запобігти відкладення жиру на боках можна потрібно, по-перше, дотримуватися дієти, по-друге, уникати вживання важких металів, які містяться у воді з-під крана і в зубній пасті.

Жирові відкладення на животі

Чому навіть у деяких худих людей жир може відкладатися в області живота? Це ознака того, що людина протягом тривалого часу відчуває стрес. Вчені помітили, що при стресах і депресіях жир в першу чергу з’являється на животі. Насамперед потрібно привести в порядок нервову систему, в цьому допоможуть заспокійливі трави. А потім вже можна виконувати вправи для преса.

Жирові відкладення на спині і стегнах

Жир на стегнах для жінки більш менш звичне явище, але жирові відкладення на спині виглядають жахливо. Ні про яке плаття облягаючевже не йдеться.

Такі жирові доважки на спині говорять про те, що жінка надмірно любить солодощі і борошняні вироби, що містять велику кількість вуглеводів. Це призводить до того, що в крові починає вироблятися велика кількість інсуліну. Позбутися жирових валиків в цих місцях можна, відмовившись від цих продуктів. Хліб, наприклад, можна замінити зерновими хлібцями, а солодощі – медом і фруктами.

Жир на литках і колінах

Багато жінок на такі відкладення не звертають уваги. Такий дефект можна успішно приховати брюками або довгою спідницею. Хоча на підсвідомому рівні власниці повних колін відчувають дискомфорт.

Корисно знати, що жир в цих місцях утворюється через надмірне захоплення солоним і солодким. У результаті в області литок і колін скупчується зайва рідина. Уникнути цього можна, скоротивши до мінімуму вживання солоної і солодкої їжі. Корисно один раз на тиждень влаштовувати розвантажувальні безсольові дні.

Жирові відкладення на грудях, плечах, внутрішній стороні стегон

Це гормонозалежні місця, і якщо в них відкладається жир, то це явна ознака великого вмісту гормону естрогену в крові. У цьому випадку необхідна консультація лікаря-ендокринолога, який призначить лікування.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.