8 ознак зашлакованості організму

Організм людини постійно знаходиться під впливом негативних факторів: стреси, напружений спосіб життя, оброблені продукти харчування, кава, алкоголь, забруднене навколишнє середовище і т.д. Все це накопичується і викликає погане самопочуття і розвиток хронічної втоми.

Рано чи пізно настає момент, коли організм вимагає перезавантаження. Програма перезавантаження (детокс) розробляється індивідуально для кожної людини, залежно від її стану. Але є все-таки і загальні рекомендації, які підійдуть всім.

Фахівці стверджують, що в нашому організмі передбачений процес самоочищення, але часто він не спрацьовує через великий обсяг токсинів, що скупчилися за довгий час. Але як зрозуміти, що нам потрібне перезавантаження? Перераховані нижче ознаки вкажуть на те, що пора застосувати детокс.

1. Втома і млявість

Якщо даний стан сталв регулярним, то пора звернути увагу на те, що так не повинно бути. За допомогою детоксу ви допоможете організму наповнитися енергією.

2. Порушення роботи кишечника

Якщо вас замучили розлади травлення (метеоризм, дискомфорт, запори або діарея), прийшов час дати кишечнику відпочити і перейти на більш просту дієту на основі овочів і фруктів.

3. Шкірні захворювання, висипання, гнійники

Шкіра – відмінний індикатор загального стану здоров’я. Вживаючи більше води, продуктів з клітковиною і антиоксидантами, ви швидко побачите позитивні результати буквально на лице.

4. Проблеми з пам’яттю і затуманення свідомості

Програма очищення допоможе прояснити свідомість завдяки «завантаженню» поживними речовинами. Так, свіжовичавлений сік допомагає поліпшити циркуляцію крові і її приплив до мозку.

5. Зайва вага

Заряд організму поживними речовинами в поєднанні зі скороченням споживаних щодня калорій запустить цикл втрати ваги і налаштує на більш успішний план схуднення. Допоможе позбутися від постійного відчуття голоду і тяги до шкідливих продуктів.

6. Головні болі

Це одна з ознак того, що організм потребує хорошої програми по зміцненню здоров’я. Причиною головних болів може бути зневоднення, недолік сну, погане харчування, зловживання обробленими продуктами харчування, алергією і стресами.

7. Гострі та тиснучі больові відчуття

Часті болі в суглобах, м’язах і навіть кістках – загальна ознака системного запалення. Змінивши харчування, почавши вживати свіжі соки та смузі, болі зменшуються, а часто і повністю зникають. Позитивний ефект справляють антиоксиданти та інші рослинні сполуки, що допомагають боротися із запаленнями.

8. Імунні порушення

Часті застуди, алергії, харчові отруєння, аутоімунні захворювання вказують на те, що пора зайнятися здоров’ям. Рослинні поживні речовини підтримають імунну систему за допомогою зменшення надлишкових запальних реакцій. Активність лейкоцитів у крові по відношенню до патогенних мікроорганізмів підвищується, відновлюється їх здоровий баланс. Згідно з дослідженнями, обмеження споживаних калорій і лікувальне голодування здатні оживити імунну систему.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.