Як виспатися за 5 годин?

Лікарі давно нам твердять, що для нормального самопочуття необхідний повноцінний сон тривалістю 7-8 годин. Але як бути, якщо в наш час постійних швидкостей і підвищеного життєвого ритму витрачати стільки часу на сон … просто немає часу?

Особлива методика швидкого сну

Вчені придумали особливу методику сну за 4-5 годин для тих, хто при постійній зайнятості повинен бути бадьорим і енергійним. Отже, дотримуйтесь наступної методики швидкого сну.

1. Розслаблення має передувати власне сну. Для цього відсуньте всі проблеми і переживання в сторону, звільніть місце в своїй свідомості на 10-15 хвилин думкам про прекрасне, послухайте приємну музику.

2. Не перевантажуйте шлунок і кишечник перед сном, оскільки під час сну організм буде витрачати енергію не на відновлення, а на переробку їжі.

3. Придбайте спеціальні аксесуари для сну: спеціальна подушка з ароматними травами, пов’язка на очі, беруші, якщо вони необхідні.

4. Прийміть теплий душ або краще ванну перед сном: вода ідеально «змиває» втому, пережиті за день емоції та враження, розслабляє тіло.

5. Подбайте про тепле ліжко (в холоді виспатися в рази гірше).

6. Виробіть звичку організму спати по 5 годин на добу. Зазвичай для цього знадобиться в середньому близько місяця.

7. Виділіть один день на тиждень, коли можна виспатися «про запас».

8. Лягайте спати до 24:00. В цей час організм швидше і краще засинає і висипається.

Як бачимо, всі перераховані правила засновані на трьох базових компонентах здорового сну: організація спального місця, умови сну, настрій на сон.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.