Що дає людині гарна зовнішність?

Вчені встановили, що красивим людям в житті пощастило подвійно. Їх яскрава зовнішність забезпечує їм успіх у протилежної статі, а також вони рідше хворіють.

Таку заяву зробили вчені Університету Цинциннаті. При цьому ніякі пластичні операції не допоможуть – краса повинна бути природньою.

Дослідження

В ході дослідження, триваючому 10 років, в якому взяли участь 15 000 чоловік, опитувалися чоловіки для виявлення певної закономірності. У результаті виявилося, що чим більш приваблива людина, тим менша ймовірність, що вона захворіє. Красені, як правило, не знають проблем з холестерином, депресією, діабетом, гіпертонією. І такий стан речей залишається протягом всього їхнього життя.

Далі вчені розділили людей віком від 24 до 35 років на п’ять груп: від зовсім непривабливих до дуже гарних. Зовні дані учасників були зіставлені з вмістом їх амбулаторних карт, що дозволило вченим встановити – між привабливістю людини і її здоров’ям існує прямий зв’язок.

Пояснюють таку закономірність вчені тим, що привабливість людини визначається гарним набором генів, які проявляються і в відмінному здоров’ї.

Нещодавно американські вчені завершили ще одне 40-річне дослідження, яке допомогло з’ясувати, що в міру розвитку людства, жіноча краса прогресує, а чоловіча залишається стабільною. Щорічно красивих дівчат на планеті стає все більше і більше. Закономірним стає і той факт, що красуні частіше досягають успіху в житті: у них багато шанувальників, а тому є великий вибір.

Досліджуючи питання, чому прогрес краси не поширюється на чоловіків, дослідники прийшли до висновку, що зовнішність для сильної статі не настільки важлива, так як жінка вибирає супутника життя не по зовнішнім даним, а по більш значущим, «чоловічим» критеріям. А для чоловіка метою є забезпечити дружині і дітям захист і комфорт.

Все вище сказане дає можливість перефразувати всім відому приказку: «Народися красивою і будеш здоровою і щасливою»! І нехай не сумують жінки, які вважають себе малопривабливими, як відомо – некрасивих жінок не буває, є тільки ледачі і ті, які не люблять себе!

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.