Як уникнути геморою при сидячій роботі?

Наслідками сидячої роботи є багато захворювань, серед яких і таке неприємне як геморой. Причина в тому, що м’язи промежини постійно перебувають у розслабленому стані, коли довго доводиться сидіти за столом. Як наслідок – печіння, свербіж і хворобливі відчуття.

Як уникнути геморою?

Медики стверджують, що геморой – одне з найпоширеніших захворювань офісних працівників і тих, хто займається важкою фізичною працею. Але саме по собі це захворювання не проходить, тому треба допомогти організму впоратися з ним, а ще краще – не допустити.

Одним з правил профілактики геморою є правильне харчування. Замість бутерброда в якості швидкого перекусу регулярно з’їдайте хоча б кілька ложок бульйону або супу. Солодощі, в першу чергу булочки і цукерки, краще замінити курагою, родзинками і чорносливом.

Допоможе від геморою і проста гімнастика: сидячи на робочому місці, стискати і розтискати м’язи промежини по 8 разів.

Загальні правила профілактики геморою наступні:

– більше ходіть пішки, що перешкодить уникнути застою крові в області малого тазу;

– не читайте в туалеті, бо цим ви продовжуєте час сидіння на унітазі;

– випивайте вранці натщесерце та ввечері перед сном склянку води без добавок у вигляді лимона, цукру або меду, це налагодить процес дефекації;

– подумайте про збалансоване харчування, введіть в раціон більше розслаблюючих продуктів;

– використовуйте вологий туалетний папір (жителі Сходу замість паперу користуються водою і рідко скаржаться на геморой).