Хворим на гіпотиреоз небезпечно керувати автомобілем

Гіпотиреоз може перешкодити людям водити автомобіль. До такого висновку прийшли вчені в результаті досліджень. На їхню думку, поведінку людей, хворих на гіпотиреоз, за кермом схоже на поведінку людей з алкогольним сп’янінням.

Характеристика

Гіпотиреоз характеризується недоліком гормонів щитовидної залози, що погіршує багато функцій організму, в тому числі і мозку.

До теперішнього часу повністю не вивчені порушення мозку внаслідок гіпотиреозу і було не ясно, чи є такі хворі безпечними водіями.

Результати дослідження

Автор дослідження Чарльз Сміт зазначає, що хворі на гіпотиреоз, що проходили випробування на симуляторі, показують такі ж результати, як і люди з алкоголем в крові. Таким чином, лікарі повинні радити людям з гіпотиреозом утриматися від водіння автомобіля, поки рівень гормонів щитовидної залози не відновиться.

Учасниками дослідження стали 32 людини, хворих на рак щитовидної залози. У них було виміряно рівень гормонів щитовидної залози. Виявилося, що пацієнти з гіпотиреозом страждали депресією і у них спостерігалося зниження неврологічної функції, що призводить до збільшення часу гальмування автомобіля. Такі ж показники були у водіїв з рівнем алкоголю в крові 0,082 г / 100 мл. Після прийому гормонів цей ефект зникав.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.