Яке значення лімфатичної системи?

Лімфатична система є однією з найзагадковіших в організмі людини. Найчастіше люди дізнаються про лімфатичну систему, коли вже починають хворіти. Коли ж все добре, ми ігноруємо лімфатичну систему, не думаючи про важливість її функцій в організмі. Але лікарі кажуть, що лімфатична система може бути навіть більш важливою, ніж кровоносна.

Лімфатична система виконує функцію дренажу. Вона очищає організм, виводить відходи і шкідливі речовини. Також вона підтримує всі системи організму і надає потужний вплив на імунітет. Якщо лімфатична система повільна, то може постраждати імунна реакція.

Щоб лімфатична система не засмічувалася, що призводить до різних захворювань, в тому числі і онкологічних, потрібно вміти її очищати.

Які ознаки затору лімфи?

– Набряк дрібних суглобів,
– відчуття втоми,
– слабкість вранці,
– метеоризм,
– сухість та свербіж шкіри,
– психічна нестійкість,
– холодні кінцівки.

Це лише деякі симптоми появи заторів в лімфатичній системі.

Основні причини заторів в лімфатичної системи наступні:

– Стрес – викликає порушення біохімічних процесів в організмі. Фахівці вважають, що саме стрес відповідає за 80% захворювань;

– Хронічний травний дисбаланс. Велика частина лімфи зосереджена навколо кишечника. Якщо кишкові ворсинки не в кращій формі, то це впливає на потік лімфи і заважає кишечнику виконувати свою функцію очищення організму і зміцнення імунітету;

– Дефіцит йоду відіграє значну роль у захисті організму від токсинів навколишнього середовища, якщо його недостатньо в організмі, це може призвести до блокування лімфи.

Як зберегти здорову лімфатичну систему?

1. Вранці натщесерце випийте теплої води з лаймом або лимоном.

2. Включіть в раціон велику кількість овочів і фруктів, а також здорових білків і масел.

3. Особливо корисні для лімфи продукти червоного кольору: ягоди, гранат, буряк, журавлина. Особливо корисний буряк, так як він очищає ворсинки кишечника і сприяє виведенню жовчі.

4. При наявність харчової алергії приберіть всі можливі алергени з їжі.

5. Регулярно очищуйте організм.

6. Відвідуйте сауну і приймайте очищуючі ванни.

7. Уникайте стресів. Особливо корисна в цьому питанні медитація, яка допомагає досягти психічного і фізичного здоров’я.

Якщо ви стикаєтеся з проблемами вашого здоров’я, ми готові надати вам кваліфіковану консультацію та підтримку наших лікарів. Наші досвідчені фахівці пропонують індивідуальний підхід до вашого лікування, враховуючи усі особливості.