Чим небезпечне весняне сонце?

Весна повноправно вступила у свої права. Після довгої холодної зими так приємно підставити обличчя теплим сонячним променям. Але медики попереджають, що весняне сонце саме підступне, а тому слід з обережністю приймати сонячні ванни.

Неприємний слід, який здатне залишити травневе сонце – пігментні плями. Не варто забувати, що після зими шкіра ще не адаптувалася до сонця, а тому потребує ретельного захисту.

За словами косметологів, шкіру обличчя слід захищати від сонця вже з початку березня. З цією метою застосовують сонцезахисні окуляри і спеціальні креми з високим коефіцієнтом захисту. Агресивне весняне сонце часто стає винним у виникненні перших зморшок. А тривале перебування під ультрафіолетом без захисних засобів сушить і зневоднює шкіру.

Незважаючи на те, що пігментні плями на обличчі і тілі – наслідок вікових змін, з’явитися вони можуть і в 20 років. Все залежить від кількості меланіну у шкірі. Якщо на окремих ділянках меланін виробляється нерівномірно, то з’являються пігментні плями. Головні причини їх появи – гормональні зміни в організмі, дефіцит вітаміну С і тривале перебування на сонці.

Щоб з першими весняними променями не набути непривабливу засмагу, шкіру слід готувати з зими. У холодну пору року налягайте на цитрусові, пийте воду з лимоном і вітамінні комплекси. Обов’язково включіть в раціон зелений лук, капусту і солодкий перець. Заведіть звичку хоча б раз на тиждень вмиватися кислим молоком або молочною сироваткою. Навесні і влітку протирайте обличчя соком петрушки навпіл з соком лимона.

Вже з березня за 20 хвилин до виходу на вулицю наносьте на шкіру обличчя захисний крем із захистом не менше SPF-20, збільшуючи до літа до 30 і навіть 50 для особливо чутливої шкіри.

Якщо ж шкіра вже постраждала від сонця, то пізно застосовувати захисні креми, в цьому випадку скористайтеся антиопіковим кремом типу «Пантенол».