Про що говорять харчові переваги?

Вважається, що харчовими капризами страждають вагітні жінки: то їм кисленького подавай, то морозива серед ночі захотілося. Однак медики стверджують, що пристрасть до певних продуктів може виникнути у будь-якої людини. Більш того, по харчовим перевагам можна визначити, якого вітаміну або мікроелемента не вистачає організму.

Значить, якщо вам хочеться з’їсти чогось визначеного, то ваш організм явно подає сигнали про проблему. Чим можна заповнити нестачу потрібних елементів?

При постійному бажанні з’їсти солоне, в організмі не вистачає хлоридів. Поповнити запас хлоридів можна, вживаючи в їжу суху морську капусту і нерафіновану морську сіль.

Про нестачу магнію каже перевага кислої їжі. Збагатіть свій раціон несмаженим насінням і горіхами, бобовими, зеленню, фруктами, петрушкою, гречкою, м’ятою, гарбузом та оливками.

Любов до солодкого говорить про дефіцит хрому і вуглецю. Їжте ячмінь, печериці та свіжі фрукти.

Перевага жирної їжі свідчить про дефіцит кальцію. Допоможуть сир, бобові та стручкові, кунжут, брокколі, буряк, яблука, мед, мигдаль, виноград, капуста, апельсин.

Буває, що дуже хочеться пересмаженої їжі. Значить, не вистачає вуглецю і треба їсти свіжі фрукти.

Якщо постійно хочеться рідкої або твердої їжі, можна говорити про брак рідини в організмі. Рекомендується випивати 8-10 склянок чистої води.

Постійне почуття голоду говорить про дефіцит тирозину і триптофану. Треба додати в меню родзинки, сир, шпинат, фрукти, червоні та зелені овочі, солодку картоплю.

Відсутність апетиту вказує на брак вітамінів В1 і В2. Допоможуть горіхи, насіння, стручкові, бобові, рис, банани, цитрусові, зелень.

Постійна тяга до холодних напоїв підказує, що треба поповнити запас марганцю. Цей елемент міститься у волоських горіхах, мигдалі, яблуках, сливі, винограді, голубиці, журавлині, ожині і буряках.

Весь час думаєте про хліб? Потрібен азот! Його знайдете в горіхах, стручкових і бобах.

Небайдужі до шоколаду? Шукаємо магній в нежареному насінні і горіхах, бобових, зелені, фруктах, петрушці, гречці, м’яті.

Постійний потяг до кави або чаю – організму не вистачає сірки. Вона міститься в листовій капусті, брокколі, моркві, цикорії, мигдалі, огірках, картоплі, суниці.

Проаналізувавши свої харчові переваги, тепер ви можете визначити, якого саме елементу не вистачає вашому організму і виправити ситуацію.