Сіль небезпечна при цукровому діабеті

Цукровий діабет – небезпечне і поширене захворювання. Причиною діабету в розвинених країнах найчастіше стає неправильне харчування, а також надмірна вага. У ряді країн від цукрового діабету страждає близько 10% населення.

Результати досліджень

Численні дослідження показали, що цукровий діабет підвищує ризик серцево-судинних захворювань майже в 2 рази. Але і це ще не найбільша небезпека, пов’язана з діабетом.

Американські вчені провели нове дослідження, яке показало, що значний вміст солі в раціоні людей з діабетом збільшує ризик смертності від серцево-судинних захворювань в два рази в порівнянні з тими, хто обмежує себе в споживанні солі.

Учасників дослідження поділили на 4 групи по середньому споживанню солі в день. В результаті в групі з найбільшим споживанням солі (5,9 г на день) ризик інфаркту та інших серцевих захворювань був вище в 2 рази, ніж у групі, де солі вживали найменше.

Дане дослідження вказує на те, що діабетикам варто переглянути свою дієту, збагатити її здоровою їжею, що надалі допоможе уникнути ускладнень.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.