Який орган накопичує злість?

Вчені медики спільно з психологами дійшли спільної думки, що більшість хвороб носять соматичний характер, тобто залежать від емоційного стану людини. Недарма заявляють, що не можна тримати в собі злість або гнів, переживання, оскільки не виплеснута негативна енергія завдасть удару по внутрішніх органах. Нещодавно вчені виявили орган, в якому накопичуються негативні емоції.

Експерти впевнені, що саме печінка концентрує в собі всю агресію і гнів. Якщо протягом довгого часу людина тримає всередині себе негативні емоції, то це призведе до порушення роботи печінки.

Печінка – найбільша залоза людського організму.

На неї покладаються найважливіші та найскладніші функції. Вона бере безпосередню участь у процесі травлення, оскільки виділяє в кишечник свої секрети, в тому числі і жовч. Також печінка активно впливає і на процеси метаболізму вуглеводів, білків і жирів. Печінка у відповіді за згортання крові і очищення організму від токсинів. Якщо з однією з цих функцій виникли проблеми, слід звернути увагу на печінку.

Про порушення роботи печінки можуть говорити такі симптоми: нездужання, сонливість, дратівливість, хронічна втома.

Експерти впевнені, що саме в печінці збирається весь наш гнів. Помічено, що найчастіше проблеми з’являються після того як людина злилася або турбувалася замість того, щоб проявити гнучкість до ситуації. Тобто коли людина не зумла пристосуватися до тієї чи іншої ситуації, вона відчуває гнів і розчарування, а це тут же відображається на роботі печінки. Не дарма існує вислів «Виходити жовчю», саме він добре пояснює метафізичний сенс захворювань печінки.

Хвороби і розлади печінки сигналізують про те, що людина близька до депресії. Тобто, коли людина злиться, але намагається виглядати спокійною, коли її щось сильно зачіпає, вона не щадить свою печінку. Напад гніву в конфліктній ситуації приніс би людині розрядку і дав душевний спокій, але стримування негативних емоцій виливається в абсцес, цироз, печінкову недостатність, вірусний гепатит, жовтяницю або пухлину.

Головним завданням печінки є виробництво та накопичення енергії, обмін речовин і виведення токсинів з організму. Печінка оцінює, що прийнятно для організму, а що ні. Тому, якщо у вас проблеми з печінкою, ви повинні запитати себе, що ви більше не можете переносити, що є “отруйним” для вас? Відповідь на це питання допоможе знайти справжню причину неполадок з печінкою.