Цибуля ріпчаста корисна для мозку

Чому самий корисний овоч виявляється самим гірким, та ще й з неприємним ароматом?! Тим не менш, цибуля ріпчаста споконвіку славилася своїми цілющими властивостями.

Корисні властивості

У цибулині міститься величезна кількість органічних кислот, ефірних масел з фітонцидами, які захищають організм від простудних захворювань, а також амінокислоти, кемпферолу, глюкози, мікроелементів, вітамінів С, В1, В2, В6, РР, Е, таких мікро і макроелементів як бор, кобальт, молібден, марганець, мідь, нікель, фтор, рубідій, хром, фосфор, кремній, натрій, калій, кальцій, залізо, хлор, сірка (вона і винна в неприємному запаху), флавоноїдів, рослинний гормон глюкінін. Як бачимо, перелік корисностей досить значний.

До речі, експерти стверджують, що в цибулі міститься більше цукрів, ніж у яблуках і грушах, але це не означає, що її треба викреслювати з раціону, якщо ви вирішили схуднути. Справа в тому, що цибуля також є відмінним спалювачем жирів.

Вплив на мозок

Про користь цибулі при різних недугах написано і сказано чимало. А нещодавно японські вчені виявили користь цибулі для мозку. У ході досліджень вони з’ясували, що цибуля здатна оздоровлювати клітини головного мозку і гальмувати процес їх старіння. Таким чином, ця рослина здатна впливати на пам’ять і настрій.

Активні сірчані сполуки, які містить цибуля ріпчаста, легко засвоюються організмом і роблять позитивний вплив на деякі ділянки мозку. Так, ферменти лука активізують клітини, що відповідають за пам’ять і емоції. Активні речовини рослини продовжують життєздатність клітин, уповільнюючи старіння.

Позитивний вплив на інші недуги

Але цибуля справляє позитивний вплив не тільки на мозок. Французькі вчені представили результати власних досліджень. Згідно з ними, вживання цибулі та часнику знижує ймовірність розвитку раку молочної залози.

Крім того, загальновідомий факт, що цибуля ріпчаста має антисептичну дію, а значить допомагає організму справитися з простудою.

Як бачимо, користь цибулі незаперечна. Але якщо ви не переносите смак і запах цієї корисної рослини, то завжди можете приймати вітамінні комплекси, які включають в себе оптимальні комбінації з витяжками з цибулі ріпчастої.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.