8 лікувальних властивостей коньяку

Коньяк у нас асоціюється зі святом, а також він вважається міцним чоловічим напоєм. Проте знавці кажуть, що коньяк може не тільки облагородити святковий стіл, а й принести користь здоров’ю, якщо приймати його в помірних кількостях.

Свою назву напій отримав від французького містечка Коньяк (Cognac), з яким його пов’язує історичне минуле. Експерти стверджують, що крім приємного запаху і смаку, якими коньяк завоював серця знавців елітних напоїв, коньяк багатий біологічно активними речовинами, що благотворно впливають на організм.

У чому ж полягає користь коньяку?

1. Зупинить кашель

Відмінний засіб проти кашлю – настоянка на коньяку. Знадобиться 1 кг «перетинок» волоських горіхів, їх залити 0,5 л коньяку і настоювати протягом 7 днів в щільно закритій ємності. Потім процідити і вживати по 1 ст. ложці 3 рази на день перед їжею.

2. Допоможе вивести камені з нирок

1 кг лимонів пропустити через м’ясорубку, додати 1 кг меду і 0,5 л коньяка. Отриману суміш настоювати в темному місці близько 10 днів. Вживати по 1 ст. ложці щодня вранці і ввечері за півгодини до їжі.

3. Від головного болю

Перевірений засіб – 1-2 ковтка коньяку і біль відпускає. Однак без фанатизму. Перевищення дози загрожує повторним ще більш сильним нападом головного болю.

4. Проти зубного болю

В чарці коньяку поступово розчинити сіль до отримання насиченого розчину. У цьому розчині змочити два ватних тампона: один покласти на хворий зуб, а інший – у вухо з боку ниючого зуба. Але це тимчасовий порятунок, краще бігти до стоматолога.

5. Нормалізує тиск

Коньяк розширює судини, при цьому знижуючи тиск. Тому гіпертоніки можуть взяти на озброєння даний метод, але в невеликих кількостях.

6. При розладі кишечника

Допоможе сольовий розчин коньяку з відваром ромашки – закріплюючий і болезаспокійливий засіб.

7. При застуді

Підігріти 100 мл коника, додати мед, лимон і випити розчин в теплому вигляді. Відміннийжарознижуючий засіб.

8. Зміцнює імунітет

Фахівці кажуть, що пару чайних ложок коньяка, доданих в чай, діють ефективніше, ніж куплений в аптеці бальзам для підвищення імунітету.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.