Чому жінки приховують вік?

Сучасний світ охопила гонитва за юністю, і особливо важко брати участь в цій гонці жінкам. У всьому винні сформовані у суспільстві стереотипи про те, що жінці не варто видавати свій вік. З дитинства дівчаток вчать, що на запитання про вік вони можуть не відповідати, а хлопчикам вселяють, що питати про вік у жінок непристойно.

Тема віку є забороненою для багатьох представниць слабкої статі. Багато хто з них кокетують, уникаючи відповіді, а ті, хто добре зберігся у свої роки, має можливість просто брехати. Але що змушує жінок боятися теми віку?

Про літні роки жінки жартують по-різному:

-бальзаківський вік, квітучий період, елегантний вік, чого тільки не вигадують! Проте в гонитві за віком вони просто втомлюються жити не в своєму віці.

Сучасні стереотипи обов’язкової молодості дійсно змушують багатьох молодитися, вдаватися до всіляких процедур, щоб обдурити час: пластична хірургія, піллінги, дієти, банально не афішування свого віку. Багатьом утримати планку допомагає роман з молодим коханцем. Згадайте артистів, які десятки років виступають на сцені! Багато хто з них сьогодні виглядає молодшими, ніж двадцять років тому. Але якщо у випадку з публічними людьми це можна пояснити, то що змушує ретельно приховувати свій паспортний вік звичайних жінок?

Більша частина стереотипів і народжених на їх грунті комплексів у жінок виникають під впливом реклами та суспільства. Поняття краси стало ототожнюватися з молодістю. Зі сторінок модних видань нам розповідають про те, що після 40 років шкіра втрачає колаген і шкіра перетворюється в ганчірочку. Як тут не придбати комплекси і не почати фальсифікувати цифри свого реального віку!

При цьому всі ми знаємо, що жінці стільки років, на скільки вона себе почуває. Кожній приємно, коли перехожі приймають її дочку за молодшу сестру або онука називають сином. Приємно лестить, коли оточуючі помічають, що вона виглядає значно молодше своїх років. Прагнення отримати комплімент змушує жінок вигадувати собі вік.

Психологи при цьому кажуть, що бажання приховати свій вік – це не бажання збрехати, а свого роду творча територія, яка відкриває перед жінкою певні перспективи. У той же час часто за бажанням приховати вік стоїть елементарне бажання залишити за собою якусь загадку, таємницю, що властиво кожній. І нічого поганого в такій поведінці жінки немає. За великим рахунком, яка різниця чоловікам, скільки років жінці, якщо з нею цікаво, приємно, якщо вона просто подобається?!

Самі ж жінки повинні навчитися відчувати себе комфортно в будь-якому віці. Приміряйте на себе приповідку про вино: з роками воно стає тільки краще. А жіноча мудрість з роками лише накопичується і обов’язково підкаже, що робити для того, щоб надалі почувати себе тільки краще.