Як запах жіночих сліз впливає на чоловіків?

Про маніпуляції чоловіками за допомогою сліз знає кожна жінка. Деякі вдаються до цього прийому постійно, інші час від часу, щоб домогтися бажаного від чоловіка або змусити його відчувати провину. Але як впливають жіночі сльози на сильну стать?

За твердженням психологів, в більшості випадків чоловік відчуває розгубленість, якщо стає свідком жіночих ридань. Його мозок відключається повністю і він навіть не здатний розчути ваших слів, так як зосереджений виключно на плачі.

Мудрі жінки швидко помічають, що не кожен чоловік готовий виконати їх вимоги по першому плачу. І які б хитрування не використовувала дама, її сльози не проймають партнера. Ні ненависть, ні злість, ні повзання на колінах ні до чого не приведуть, поки не припиниться плач. Існує такий тип чоловіків, які не будуть відчувати свою відповідальність за всю цю істерику, поки вона не припиниться. Тільки заспокоївшись і припинивши ридання, жінка вибирає правильну тактику поведінки з цією товстошкірою істотою.

Чому так відбувається? Може, чоловікові просто неприємна плачуща жінка, її розпухлі від сліз очі, туш, щорозтеклася по щоках? Насправді все набагато складніше.

Вчені кажуть, що жіночі сльози мають особливий запах. Проте раніше було встановлено, що сльози не мають запаху!

Ізраїльські вчені під керівництвом Ноама Собеля провели дослідження, яке показало, що сльози не просто візуальний спосіб вираження емоцій, але і спосіб комунікації.

Експеримент складався з декількох етапів. Спочатку чоловікам запропонували розпізнати сльози по запаху. Ніхто з них не зміг цього зробити. Потім їм запропонували понюхати звичайний сольовий розчин і сльози, споглядаючи фотографії жінок. При цьому чоловікам не говорили, що у них в пробірках. На наступний день та група чоловіків, що нюхала сльози, отримала сіль, і навпаки. В результаті виявилося, що запах сліз робив жінок менш привабливими для чоловіків.

Це показало не тільки пряме опитування, а й непрямі факти. Так, у чоловіків, що вдихають запах жіночих сліз, знижувалася температура тіла, падав рівень тестостерону в крові, знижувалася частота дихання, падала активність певних доль головного мозку.

Але не тільки запах впливає на чоловіка, але і сама атмосфера, коли жінка ридає: вид сліз, звук схлипувань …

Вчені також помітили, що різні емоції можуть викликати різні за якістю сльози. І хоч це поки не доведено науково, але передбачається, що хімічний склад сліз горя і сліз щастя відрізняється.

Крім цього, вчені зробили ще одне цікаве відкриття: вплив запаху жіночих сліз на чоловіків являє собою хімічний механізм спілкування між статями – таким чином жінки уникають небажаних зв’язків. За статистикою емоційні сльози частіше проявляються у жінок безпосередньо перед або під час менструації, коли шанс на запліднення мінімальний.

Проте вчені поки не знайшли тієї речовини в жіночих сльозах, яка «відштовхує» чоловіків.