Позбавляємося від рубців після вітрянки

Вітряна віспа (вітрянка) неприємна не тільки своїми симптомами, але й не естетичними шрамами, які залишаються на все життя. І навіть якщо хвороба атакувала нас в ранньому дитинстві, невеликі світлі рубці є незгладимою пам’яттю про декілька тижнів вірусу. Однак є кілька способів позбавитися від шрамів після вітрянки!

Правила

Найперше правило, яке допоможе уникнути появи шрамів – не розчісувати сверблячі висипи, як би складно це не було. Прищі, якими всипане тіло при вітрянці, не зачіпають паросткового шару епідермісу, а тому, якщо їх не чіпати, то проходять безслідно.

Але якщо цей паростковий шар пошкоджується, то рубці неминучі. Так, свербіж доставляє жахливий дискомфорт, а стримати себе вкрай складно.

Однак якщо уникнути розчісування все ж не вдалося, особливо це стосується дітей, то позбутися від них можна в домашніх умовах. І чим раніше ви займетеся цими мітками, тим легше ліквідуєте їх. Відразу ж після появи положення врятують мазі та креми для розсмоктування шрамів і рубців (наприклад, Рятівник). На сьогодні найкращий результат дає гель проти рубців Котрактубес. Він надає згладжуючу, пом’якшувальну та протизапальну дію. У його склад входить гепарин натрію, екстракт цибулі, алантоїн, поліетиленгліколь, сорбінова кислота, ксантанова смола.

Активні компоненти зменшують ріст клітин-фібробластів в келоїдних рубцях, тканини насичуються вологою і відбувається швидка епіталізація уражених ділянок.

Препарати

Дані препарати втирати потрібно безпосередньо в шрами. Але якщо дефекти на шкірі давні, то засоби треба наносити під пов’язку і залишати на 6-12 годин.

Не можна гарантувати, що даний спосіб дасть результат швидко, все залежить від індивідуальних особливостей організму і від кількості рубців. Треба пам’ятати, що поки йде «курс лікування» рубців, їх треба відгородити від впливу ультрафіолетового опромінення і від морозу. Також не можна масажувати ділянки з рубцями. Однак перед використанням загоюючи засобів необхідна консультація лікаря.

Наступний спосіб позбавлення від рубців передбачає використання аскорбінової кислоти. Це креми, збагачені вітаміном С, а також вживання його всередину. Ефект даного способу забезпечує саме висока концентрація вітаміну С, тому самолікування неприйнятно, необхідно порадитися з лікарем. Крім того, це спосіб протипоказаний при наявності захворювань шлунково-кишкового тракту.

Якщо рубці мало помітні, то від них можна позбутися за допомогою масла какао – розтопити на водяній бані і втирати в шкіру.

Допоможуть позбутися від шрамів після вітрянки і в косметичному салоні. Тут вам запропонують такі методи як ін’єкції колагену, фотопроцедури, хімічний і лазерний пілінг, мікродермабразія. Однак слід пам’ятати, що не для кожного подібні процедури пройдуть безслідно. Якщо шрами не дуже великі, то краще скористатися домашніми методами.

При всьому цьому, не варто повністю покладатися на домашні методи. Повністю позбавитися від проблеми можна тільки за допомогою професійного підходу, а самостійно ви можете зробити шрами лише менш помітними.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.