Кілька порад при лікуванні мастопатії

В останні роки діагноз «мастопатія» став небезпечно часто звучати для жінок. Мастопатія — поширене захворювання, пов’язане із змінами тканини молочних залоз на тлі гормональних порушень у жіночому організмі, а також з факторами навколишнього середовища і способу життя жінки.

Своєчасне обстеження

Найчастіше причинні зв’язки знаходяться в складному взаємозв’язку, утворюючи загальний несприятливий фон. Саме складність сукупності всіх причин захворювання диктує регулярність проведення комплексного обстеження, яке включає самоогляд молочних залоз, консультацію лікаря-мамолога, мамографію тощо). Причому таке обстеження має стати нормою для кожної жінки, а не тільки тих, які виявляють симптоми захворювання.

Мастопатія може відбутися у будь-якої жінки дітородного віку. Вона характеризується такими симптомами як збільшення розміру молочних залоз, виділення рідини з сосків, неприємні больові відчуття.

Лікування нородною медициною

На сьогодні медицина розробила комплексне лікування мастопатії, що включає гормональні медичні препарати і багато інших медикаментів. Але є пацієнтки, які віддають перевагу народним засобам. І такий підхід цілком виправданий. Народна медицина рекомендує методи і способи боротьби з цією недугою, які прості і практично безпечні для жіночого здоров’я, на відміну від тих же гормональних медикаментів.

Насамперед, народна медицина рекомендує такі методи позбавлення від мастопатії як регулярні примочки і компреси з використанням виключно природних і натуральних продуктів. Так, для примочок настоянки звіробою, буркуну або горця перцевого, а також відвар гречанки. Також лікування мастопатії можна проводити зігріваючими компресами з теплого хліба або спеціальної маси (2 ст. ложки анісу і кмину, по 4 ст. ложки меліси і квіток картоплі, 3 ст. ложки масла звіробою і 1 стакан житнього борошна). Всі ці кошти прикладаються до молочних залоз в теплому вигляді. Допомагають і лікувальні компреси з червоного буряка або гарбуза.

При загостренні симптомів мастопатії можна звертатися до природних анти-ракових і анти-пухлинних засобам, таким як корінь лопуха. Також при лікуванні мастопатії народними засобами можна використовувати відвари, настої і збори таких трав як череда, хвощ, фіалка, валеріана, звіробій, евкаліпт та інші природні естрогени, які природним чином впливають на гормональний фон організму і можуть звести нанівець причину утворення захворювання.

Рецепти

Дуже корисним є наступний збір: 1 частина валеріани, по 2 частини подорожника і звіробою, 4 частини череди. 1 столову ложку збору настоювати 30 хвилин в 200 мл окропу, приймати по 2 ст. ложки 3–4 рази на день.

Природа пропонує ще цілий ряд рослин, які допомагають позбавлятися від мастопатії: квіти кінського каштана, плоди фенхелю, чорної бузини, шипшини, мед, сік лимона, капустяне листя та ін. Корисний і відвар насіння кропу в молоці: 2 ст. ложки насіння відварити в 200 мл молока, приймати по 5 мл до прийому їжі 3 рази на день.

Як бачимо, народна медицина пропонує величезну кількість методів позбавлення від такого неприємного захворювання як мастопатія. Пробуючи різні варіанти лікування народними засобами, незабаром ви забудете про хворобу, або знизите її симптоми.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.